Cum sa pacalesti poftele culinare

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 15:51
1901 citiri
Cum sa pacalesti poftele culinare

Dincolo de faptul ca, daca vrei sa slabesti, trebuie sa mananci mai putin si sa faci miscare, este important sa stii ca, pentru a indeplini acest scop, te poti lupta si in alt fel si anume pacalind poftele pentru anumite alimente.

Self.com iti arata cum poti face acest lucru:

1. Nu renunta de tot la anumite alimente

Daca tai definitiv din meniu unele alimente care iti plac nu vei face decat sa incepi sa ti le doresti si mai mult. Un studiu a demonstrat ca cei care s-au abtinut de la ciocolata pentru o perioada au sfarsit prin a manca o cantitate de doua ori mai mare din aceasta decat cei care au mai gustat din cand in cand.

Patru reguli pe care poti sa le incalci daca tii dieta

2. Fereste-te de tentatii

Incearca sa eviti cat mai mult situatiile care iti declanseaza poftele. Spre exemplu, atunci cand te intorci acasa nu trece si prin bucatarie daca nu iti este foame si vei avea cu 18% mai multe sanse de a nu te agata de mancare.

3. Nu manca pentru ca esti stresat sau trist

Atunci cand simti nevoia de a manca ceva pentru ca esti stresat, trist, frustrat, evita cat poti sa faci asta. Incearca mai bine sa gasesti ceva care sa lupte contra starii sufletesti pe care o ai, nu doar sa o amageasca.

4. Nu rabda de foame

Cel mai bine este sa mananci atunci cand simti ca iti este foame. Daca lasi sa treaca mai mult timp vei ajunge sa iti fie si mai foame, ceea ce te predispune la a manca mai mult sau ceva nesanatos, cum ar fi junk-food. Incearca sa optezi pentru fibre si proteine la fiecare masa.

Dieta "fulger" - slabeste in patru zile

5. Nu manca repede

Creierul unei persoane slabe are nevoie de aproximativ 12 minute pentru a constientiza faptul ca stomacul este plin, insa creierul unei persoane supraponderale are nevoie de 25 de minute, deoarece, in timp, acesta si-a schimbat perceptiile tocmai din cauza placerii persoanei respective de a manca mult.

6. Nu te descuraja atunci cand faci un exces

Daca ai mancat intr-o zi mai mult decat trebuia, nu te descuraja spunandu-ti ca ai stricat dieta si ca te vei ingrasa. Gandeste-te mai bine ca un exces facut o data nu iti poate aduce kilograme in plus, mai ales daca ai grija sa revii la regim.

7. Nu incerca sa renunti la unele produse dintr-o data

S-a descoperit secretul din spatele dietei mediteraneene

Vointa noastra are resurse limitate, astfel ca, daca incerci sa renunti la gogosi, chipsuri si alte produse cu un continut caloric mare dintr-o data, cel mai probabil vei esua. Mai bine renunta pe rand la cate ceva.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#trucuri dieta, #oacalit pofte dieta, #secrete dieta , #dieta