Cum sa ramai motivat cand urmezi o dieta

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 08:31
4627 citiri
Cum sa ramai motivat cand urmezi o dieta
Foto: healthspablog

Motivatia este esentiala pentru orice persoana care vrea sa urmeze o dieta. Perioada dietei este foarte stresanta si este deosebit de grea pentru orice. Motivatia poate veni sub mai multe forme, poate fi o vorba de o incurajare din partea unei persoane, vointa proprie sau un articol ce te face sa urmezi dieta pana la sfarsit.

Motivatia sub forma de articole sau carti este cea mai usor disponibila, aminteste Correct Weight Loss Motivation.

Incurajarea este cea mai puternica forma de motivare, insa cel mai greu de gasit. In multe cazuri oamenii din jur vor sa te aduca la nivelul lor si nu te vor ajuta cu nimic, nici macar cu o vorba buna. Multi oameni mai plinuti nu vor sa isi piarda timpul si nici sa faca efort pentru a slabi si nu accepta ideea ca alte persoane incearca sa faca acest lucru.

Descurajarea poate fi o lovitura extrem de puternica pentru o persoana ce incearca sa tina o dieta. Descurajand o persoana aflata la regim, o poti face foarte usor sa renunte sa mai depuna efort. Daca esti la regim, stai departe de persoanele ce te pot descuraja fara sa regrete niciun pic.

Sase strategii pentru slabirea rapida

Una dintre cele mai puternice forme de motivare este recunoasterea. Daca ti se va recunoaste efortul depus, persistenta, concentrarea asupra scopului si disciplina de care dai dovada, o sa fii mult mai motivat sa nu renunti la dieta. Un adult al carui efort este recunoscut va reactiona asemeni unui copil. Un copil va face orice pentru a i se recunoaste efortul depus. "Uita-te la mine, mami", "Priveste-mi desenul, tati" si exemplele pot continua. Daca cunosti o persoana care urmeaza un regim, incurajeaza-o si atunci cand slabeste, spune-i acest lucru. Se va simti foarte mandra de ceea ce a realizat si va continua sa depuna efort in continuare pentru a ajunge la scopul final.

Meditatia, mai eficienta decat cura de slabire

Daca un cunoscut de-al tau tine o dieta si se plange ca ii este foarte foame, in niciun caz nu ridica tonul la el si nu ii spune sa renunte, daca nu poate sa se tina de regim. Incearca sa ii explici calm ca daca face un efort acum, ii va fi mai bine mai tarziu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#motivare diete regim, #sfaturi regim slabit, #motivare regim slabit , #dieta