Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cum slabesti cu dieta cretana

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 20:25
9321 citiri
Cum slabesti cu dieta cretana
Foto: femmeactuelle.fr

Dieta cretana, numita si mediteraneana, este un regim de slabire pentru care cuvantul frustrare nu exista. In meniul ei se afla moderatia si varietatea alimentara, aproape fara interdictii.

E posibil ca primii ce se vor lasa sedusi de dieta cretana sa fie gurmanzii. Dar, oricine isi propune sa piarda in greutate trebuie sa cunoasca in ce consta aceasta dieta, care-i sunt avantajele, cat si dezavantajele, si la ce rezultatele se poate ajunge.

Iata-le, asa cum reies de pe portalul Femme Actuelle:

Principiul dietei cretane

Locuitorii din Creta nu sunt supraponderali. Putini dintre ei sunt predispusi la boli cardiovasculare. Au demonstrat-o rezultatele obtinute in urma studiilor realizate de cardiologi si nutritionisti. De aceea, ele va pot determina sa adoptati alimentatia de tip mediteranean.

Ce avantaje prezinta dieta cretana? Va ajuta sa pierdeti in greutate fara probleme si pe termen lung. Acest lucru se produce gratie bogatiei de fibre si nu va oboseste.

De asemenea, nu exista alimente interzise. Ele furnizeaza arterelor "grasimi bune" si confera organismului o reala stare de bine.

Dezavantajele sunt legate doar de adoptarea programului pe o perioada mai lunga de timp, deoarece inseamna un nou mod de a trai si de a manca. De efectul yo-yo (reacumularea kilogramelor) nici nu poate fi vorba. Unele persoane se pot lipsi chiar de utilizarea vitaminei D.

Cui se adreseaza

Tuturor femeilor si tuturor celor care au urmat multe regimuri de slabire, dar fara succes. Dieta cretana permite, mai ales gurmanzilor, regasirea unei igiene de viata sanatoasa si echilibrata. Avantajul major al regimului in discutie consta in faptul ca este usor de urmat, fiindca alimentele sunt obisnuite. O adevarata sursa de placere si perfecta pentru persoanele ce au colesterol.

Metoda propriu-zisa

Elementele de baza sunt cele ale alimentatiei de tip mediteranean, insa ele pot fi adapte si de bucataria romaneasca. Trebuie doar sa gatiti cu ulei de masline. De retinut ca acest regim combina echilibrul cu varietatea alimentara si cu o activitate fizica regulata.

Ce se poate manca? Fructe, legume, salata, paine, cereale. Ca proteine: branza, oua si peste, dar in cantitati rezonabile. Carne de pasare, peste gras, branza de capra, putin ulei de masline sau de rapita, pentru necesarul de lipide.

Prin urmare, este vorba de "grasimi bune". Mierea si fructele aduc zaharul. Grasimile de origine animala (branza din lapte de vaca, unt, carne rosie...) sunt mai putin prezente in dieta. La fel mancarurile preparate sau grase (mezeluri, prajeli).

Rezultate

Se pierd pana la 2 kg in primele saptamani, deoarece, asa cum am mai spus, este un program pe termen lung. Se slabeste fara constrangeri reale si, in plus, va puteti rasfata organismul. Nu exista etapa de stabilizare.

Specialistii va recomanda sa adoptati si sa mentineti un astfel de stil de viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#dieta cretana, #diete slabit, #reguli dieta cretana, #avantaje dezavantaje dieta cretana, #dieta cretana mediteraneana , #dieta