Dezastru la cratita? Orice problema are o solutie

Sambata, 07 August 2010, ora 12:05
22670 citiri
Dezastru la cratita? Orice problema are o solutie

Poate ca nu esti cel mai bun bucatar si nu intotdeauna iti iese mancarea ca la cele mai elegante restaurante.

Trebuie sa stii insa ca si la case mai mari se intampla accidente si, de obicei, orice dezastru poate fi reparat, daca stii cateva secrete. Pana si cei mai experimentati bucatari scapa un pic de sare mai mult, sau uita de timer sau omite sa adauge un ingredient crucial pentru savoarea mancarii.

Busy Cooks te invata ce trebuie sa faci in situatiile in care te-ai apucat de gatit si sfarsesti prin a te intreba daca n-ar fi mai bine sa comanzi o pizza.

Prea sarat

Supa redevine gustoasa astfel: cojiti doi cartofi, ii feliati, ii fierbeti 10 minute in supa, dupa care ii scoateti. Cartofii absorb excesul de sare. Legumelor prea sarate li se adauga zahar sau miere. Friptura prea sarata se unge cu miere.

Prea dulce

Deserturile se pot drege cu crema de branza sau cu iaurt. Sucul de lamaie sau otetul de mere neutralizeaza gustul de dulce.

Prea iute

Laptele, iaurtul sau crema de branza au un efect de atenuare. Si sucul de lamaie sau supa taie din iuteala. In plus, arsura resimtita pe limba se va atenua daca muscati dintr-o banana.

Friptura prea uscata

Carnea uscata se feliaza si se lasa sa traga sos, sau se da prin masina de tocat si se gatesc paste bolognese. Cand musafirii intarzie, friptura se tine la cald in cuptor, la 85 grade Celsius, cel mult o ora.

Peste descompus

Scoateti oasele, maruntiti si preparati pestele cu sos sub forma de ciulama.

Ca metoda de prevenire, amestecati uleiul pentru prajit cu sare si cu suc de lamaie, iar pestele nu se va rupe atunci cand il veti intoarce.

Tarta cu branza crapata

Daca tarta cu branza s-a crapat si arata groaznic, dupa ce ati scos-o de la cuptor, turnati deasupra un topping de fructe sau de ciocolata si deasupra frisca. Ii va da o savoare speciala. Ca mijloc de prevenire, puneti in cuptor, sub tava de copt, o alta tava plina cu apa.

Mancarea arsa

Orice ati face, nu incercati sa amestecati partea arsa cu cea nearsa. Turnati partea nearsa in alt vas curat. La orez, fierbeti partea nearsa cu vin alb, care neutralizeaza gustul de arsura.

Daca nici unul dintre aceste remedii nu va satisfac, poate ca ar fi mai bine sa cautati numarul de telefon de la serviciul de livrare de pizza...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#prea multa sare, #dezastru bucatarie, #greseli bucatarie , #dieta