Dieta care ti se potriveste in functie de semnul zodiacal

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 21:26
5174 citiri
Dieta care ti se potriveste in functie de semnul zodiacal

Unul din principiile de medicinii chinezesti este sa ai o anumita alimentatie in functie de semnul zodiacal in care te-ai nascut.

Fiecarui semn zodiacal ii corespunde o anumita fiziologie, care duce la norme alimentare speciale. Schema "Astro" este un regim alimentar adaptat la parametrii biologici ai personalitatii tale, conform Femme Actuelle.

Un avantaj al acestui tip de regim alimentar este acela ca este usor de urmat, deoarece aceasta nu inseamna privarea de la anumite placeri si este bun pentru organism.

Semnele de aer - Balanta, Varsator, Gemeni

Semnele de aer au in mod traditional un temperament sangvin. Caractere impulsive si sociabili, nativii din aceste semne sufera de dinamism excesiv si ajung sa aiba boli cardiovasculare sau tulburari legate de stres (insomnie, probleme digestive, probele ale pielii etc). Fiind lacomi, aceste persoane manca destul de gras si destul de mult dulce.

Solutia pentru ei consta in doze mici de cafea sau ceai, dar si aplicand regula de patru mese pe zi, cu un accent pe micul dejun si pe gructe bogate in vitamine (citrice , kiwi, prune, caise).

De asemenea, trebuie sa manace un iaurt in fiecare seara (produsele lactate contin triptofan, un aminoacid care ajuta in problemele cu somnul).

In ceea ce priveste sportul, este recomadat sa faceti alpinism, fiind ideal pentru a focaliza stresul.

Semnele de foc - Berbec, Leu, Sagetator

Atletici, cu un temperament destul de "agresiv" si extrovertit, aceste persoane prefera mesele copioase. Excesele lor conduc deseori spre alcool si alimente bogate in carne rosie, cu sosuri si grasimi, dar si branza, smantana.

Aceste persoane ar trebui sa manance mai des ficat, somon, ton sau carne de iepure. De asemenea, este bine sa eeduca consumul de alcool (nu mai mult de un pahar de vin pe zi), si sa creasca consumul de suc de citrice (lamaie si grapefruit).

Sportul este vital pentru persoanele din aceste zodii. De trei ori pe saptamana, acestia ar trebui sa faca inot, canotaj, jogging, ciclism si ... sex.

Semnele de pamant - Capricorn, Taur, Fecioara

Nativii din semnele de pamant sufera de multe ori de o lipsa de incredere, punandu-se in pericol sanatatea din cauza la spasmofilie (oboseala cronica, crampe), precum si deficitul de magneziu.

Evitati dietele care promoveaza deficit de magneziu. Incepeti ziua cu un mic dejun bun. La pranz si cina, manancati mai multe legume si fructe foarte dulci. Umpleti dulapurile cu produse alimentare bogate in magneziu (orez, paine, cereale).

La capitolul sport aveti nevoie de 3 kilometri de mers pe jos zilnic sau sa practicati yoga.

Semnele de apa - Rac, Scorpion, Pesti

Acesti nativi se confrunta cu modificari ale dispozitiei. Temperamentul lor expune in special hipertensiune arteriala, diabet zaharat, grasimi, depresie.

In ceea ce priveste dietele, trebuie sa scoata din alimetatie bauturile ce contin zaharuri si sa le inlocuiasca cu apa pentru a stimula productia de dopamina, hormonul antidepresiv natural.

Manancati un mic dejun ridicat de proteine, mancati carne in mod regulat si scoateti din alimentatie bomboanele, prajituri si bauturile carbogazoase. Cina trebuie sa fie doar cu legume, fara carne. De doua ori pe an, o cura de ginseng este ideala pentru a va impulsiona.

Plimbarile in aer liber reprezinta cea mai buna miscare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dieta semn zodiacal, #dieta zodie, #sport zodie, #mancare zodie , #dieta