Dieta cu portocale te scapa de toxine

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 21:36
4931 citiri
Dieta cu portocale te scapa de toxine
Foto: Arhiva

Portocalele sunt printre cele mai iubite si mai populare fructe. In plus, practic le avem la dispozitie tot anul. Asta face ca dieta cu portocale sa poate fi tinuta in orice moment al anului.

Dieta cu portocale este o cale foarte eficienta, dar in acelasi timp si foarte placuta, prin care poti scapa de cateva kilograme in plus, dar si un eficient regim de detoxifiere, scrie eHow.

Dieta cu portocale te scapa de toxinele din organism, in cateva zile. Daca respecti dieta pe o perioada mai lunga, pe langa detoxifiere, poti pierde pana la 3-4 kilograme. Dieta cu portocale trebuie precedata de o perioada de cel putin o saptamana in care sa elimini complet din alimentatie produsele procesate, sucurile carbogazoase, orice produse de tip fast-food-ul si dulciurile concentrate. Este indicat sa reduci consumul de cafea.

Dieta cu portocale recomanda consumul de suc de portocale, preparat in casa. Secretul sta in a consuma sucul de portocale imediat ce a fost stors. Pe parcursul zilelor de dieta poti bea pana la 7-8 pahare (de dimensiuni medii) cu suc de portocale proaspat. Este recomandat ca cea mai mare parte din pulpa fructului sa o adaugi in suc, pentru ca in felul acesta beneficiezi de un aport suplimentar de fibre, aport foarte necesar, mai ales daca prin dieta cu portocale urmaresti si scaderea in greutate.

Eficienta dietei cu portocale este data de continutul mare de vitamina pe care aceste fructe il contin. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici si mai activi antioxidanti, care combat producerea radicalilor liberi. In 100 de grame de fruct sunt 53 de miligrame de vitamina C. La efectele benefice aduse de vitamina C se adauga cantitatea importanta de potasiu - un mineral "specializat" in detoxifiere, dar si calciul, care are capacitatea de a dezintegra celule adipoase.

O alta calitate a portocalelor este aceea ca reduc aciditatea sangelui, intervenind astfel in procesele de reglare a tuturor constantelor biologice. In portocale sunt 170 de fitonutrienti specifici si 60 de flavonoide, cu efecte antioxidante si antiinflamatorii.

Portocalele contin si vitamina A, dar si vitamine din grupul B, precum si cupru, sulf si fier. Sarace in sodiu, portocalele coapte au doar 10% fructoza, ceea ce le face extrem de utile in dietele pentru scaderea in greutate.

Daca vrei, nimic nu te opreste sa mananci portocalele intregi. Una la fiecare masa. Continua insa sa bei si suc de portocale.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#portocale vitamine, #alimentatie sanatoasa, #detoxifierea organismului , #dieta