Dieta cu salata

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 22:38
7888 citiri
Dieta cu salata
Foto: Cuisine AZ

Se spune ca dieta fara salata nu este posibila. Salatele din legume, crude sau fierte, combinate intre ele sau simple, cu sau fara ou, cu sau fara carne sunt cea mai buna si sanatoasa alegere.

Mai mult, salata in dieta care urmareste scaderea in greutate este obligatorie pentru mai multe motive. Este buna la gust, numarul combinatiilor sunt, practic, infinite, are putine calorii si ofera o placuta senzatie de satietate.

Poti folosi mai multe tipuri de salate, frunze verzi, legume crude. Acestea din urma pot fi folosite si fierte in prealabil. Combinata salata in dieta este varianta ideala pentru perioada de vara, dar si garnitura ideala pentru carne si branza. Combinatiile sunt practic nenumarate. Combina frunzele verzi de salata cu spanac. Adauga rosii si castraveti, vara si morcov si telina, iarna. Adauga boabe de porumb fierte, nuci si stafide. Nu uita ca este ideal sa adaugi in salata ceapa cruda sau praz, recomanda Cuisineaz.com .

Salatele cu ou sunt o mancare in sine. Un ou fiert tare are doar 80 de calorii si este o sursa de proteine care asigura o confortabila senzatie de satietate. Combinat cu salata, spanac verde, legume fierte sau crude este o completa masa.

In salata se poate adauga carne de pui fiarta sau preparata la gratar. Ceea ce conteaza este cantitatea de carne. Proportia ideala este o parte carne si trei parti salata (legume crude sau fierte, salata sau alte frunze verzi), si inseamna o masa completa.

Esential, indiferent de combinatia folosita este dressingul. Acesta nu trebuie sa contina maioneza sau exces de grasimi. La o portie de salata o lingura de ulei este suficienta. Adauga iaurt degresat, ierburi aromate. Pune ardei iute si foloseste suc de lamaie proaspat, otet balsamic de buna calitate. In loc de suc de lamaie incearca suc de grapefruit sau suc de portocale.

Salatele de fructe sunt desertul perfect. Practic poti combina, intre ele, toate fructele. Ceea ce este esential este cantitatea de fructe pe care o folosesti intr-o portie. O banana, jumatate de mar si jumatate de portocala sau o felie de ananas proaspat, doua linguri de fructe de padure si un mar sau o porocala, o mandarina si un mar.

Adauga in salata un kiwi, grapefruit si suc de lamaie. Dressingul ideal este cel preparat dintr-o lingurita de miere dizolvata in ceai de fructe in care poti adauga scortisoara sau vanile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#salata, #dieta slabit, #dieta alimentara sanatoasa , #dieta