Dieta Dukan - o noua promisiune pentru o silueta de invidiat

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 10:19
7779 citiri
Dieta Dukan - o noua promisiune pentru o silueta de invidiat

Dieta Dukan este foarte apreciata in Franta, tara ei de provenienta, si incepe sa capete amploare si in alte tari, mai ales ca frantuzoaicele au renumele de femei frumoase, cu o silueta zvelta. Specialistii spun insa ca nu vine cu nimic nou fata de alte idei mai vechi.

Potrivit MyHealthNewsDaily,toate folosesc acelasi tipar, dar de fapt incearca sa convinga lumea ca schimbarea compozitiei alimentelor consumate se va transforma intr-un miracol pentru metabolism.

Dieta Dukan are patru faze: in prima faza cei care tin dieta au voie sa consume cat de multe proteine doresc, in a doua faza pot manca atat proteine, cat si vegetale, iar in a treia faza pot adauga amidon, fructe, branza si paine.

In etapa finala pot manca orice doresc, atat timp cat consuma 3 lingurite de tarate de ovaz in fiecare zi, urca pe scari cu fiecare ocazie si isi rezerva o zi pe saptamana in care sa manance numai proteine.

Dietele Atkins si South Beach sunt asemanatoare si de obicei dau rezultate bune pentru ca reduc simtitor numarul de carbohidrati ingerati. Studiile de specialitate arata totusi ca nu este indicat sa renunti la niciun component din alimentatie. Reducerea carbohidratilor duce si la diminuarea cantitatii de sodiu din organism, fapt care te va ajuta sa elimini foarte repede apa si astfel kilogramele vor disparea mult mai rapid.

Stella Volpe, dietetician nutritionist si profesor de la Departamentul de Nutritie al Universitatii din Philadelphia, sustine ca avem nevoie atat de corbohidrati, cat si de grasimi si proteine. Din dieta zilnica, 50% ar trebui sa fie reprezentata de carbohidrati, 30% din grasimi mononesaturate (grasimi sanatoase) si 20% de proteine. Dieta mediteraneana, care este bogata in grasimi "bune", peste, fructe si legume este un model bun de urmat din acest punct de vedere.

Modalitatea sanatoasa de a slabi

Nu este bine ca atunci cand te hotarasti sa slabesti sa iti schimbi drastic regimul de viata. Este recomandat sa faci schimbari mici, de lunga durata. Cel mai sanatos este sa slabesti aproximativ un kilogram pe saptamana, mai ales pentru ca asta inseamna ca vei pierde mai multa grasime decat masa musculara.

"Cu cat slabesti mai incet, cu atat ai mai multe sanse sa iti mentii silueta", sfatuieste Volpe.

In plus, odata ce ai slabit, trebuie sa stii ca nu te mai poti intoarce niciodata la modul de alimentatie din trecut, caci in mod clar te vei ingrasa din nou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#dieta, #dieta Dunkan, #cura slabire, #carbohidrati alimentatie, #proteine alimentatie, #grasimi mononesaturate, #dieta mediteraneana, #slabit, #slabeste sanatos , #dieta