Dieta Dukan - varianta imbunatatita pentru anul 2015

Sambata, 16 Mai 2015, ora 21:40
16106 citiri
Dieta Dukan - varianta imbunatatita pentru anul 2015

Vechea dieta Dukan a fost criticata foarte mult si de foarte multe ori, pentru faptul ca ar pune in pericol sanatatea. Este o dieta mono-alimentara, care pune accentual pe proteine si din aceasta cauza poate duce pana la lipsuri mari de vitamine si minerale, dar si fibre sau risc de oboseala conica, lipsa de energie sau o stare constanta de iritare.

Cu toate acestea, in ciuda parerilor, destule femei urmeaza dieta de slabit Dukan datorita rezultatelor exceptionale.

In varianta imbunatatita, dieta Dukan, pune accentul pe proteine vegetale pentru a o face permisiva si pentru vegetarieni, poti alege un program specific pentru fiecare zi in parte, scotand ideea de "o zi proteine, o zi proteine si legume". Ce mai este schimbat este faptul ca pana joi se "munceste" intens pentru a slabi in greutate, vineri se stabilizeaza, iar sambata si duminica nu sunt atat de multe alimente interzise.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Adevarul despre dieta Dukan

Dieta Dukan faza 1 - (faza de atac)

Aceasta etapa permite consumul de proteine in decursul unei intregi saptamani. Trebuie evitate glucidele si lipidele. In aceasta faza aveti de combinat urmatoarele alimente: carne de pui, peste, vita, curcan, oua, ficat, lapte, branzeturi slabe, condimente (nu in exces si la fiecare masa).

Este interzis sa consumati legume sau dulciuri, iar prepararea alimentelor se face strict la cuptor, gratar sau fierbere.

Dieta Dukan faza 2 - (faza de introducere a vegetalelor)

Toate legumele cu un continut scazut de zahar sunt introduse treptat in aceasta saptamana, iar cele interzise sunt: morcovul, porumbul, cartofii si orezul. In tot acest timp (cel mult trei saptamani) trebuie sa ai grija sa fii hidratat si sa faci miscare, iar legumele sa fie introduse pe rand, cate una la o masa principala.

Dieta Dukan faza 3 - (faza de stabilizare)

Daca ati ajuns in acest punct, inseamna ca v-ati atins scopul si sunteti la greutatea dorita. Este momentul sa reintroduceti in alimentatia zilnica alimentele dorite, treptat. Insa, ramane o lista de interzise alcatuita din: mezeluri, conserve, mancaruri prajite in ulei, unt, grasimi. Iar hidratarea organismului si miscarea se mentine.

Dieta Dukan faza 4 - (faza de mentinere a greutatii)

Dupa ce, timp de luni de zile, ati experimentat si ati fraternizat cu aceasta dieta, este momentul sa implementati regulile stabilite in noul stil de viata. Alegeti ce alimente v-au placut mai mult, insa, trebuie mentionat faptul ca alimentatia trebuie sa fie variata pentru a scadea si cel mai mic risc al aparitiei cancerului.

S-a dovedit, dupa ultimile imbunatatiri si revizuiri ca dieta Dukan ar putea fi considerata o varianta mai dezvoltata a dietei Atkins, deoarece principiile si regulile sunt asemanatoare:

-Se pune baza pe alimentele proteice pentru scaderea sau indepartarea tesutului adipos;

-In faza a doua are loc introducerea treptata a legumelor pentru un echilibru la nivelul regimului;

-Evitarea revenirii la starea initiale in cea de-a treia faza;

-In faza a patra este vorba despre stabilizare, dar si de mentinere a greutatii ideale.

Dieta Dukan: Scapi de 10 kilograme, in 3 luni

Dieta Dukan rezultate

Majoritatea persoanelor ce au experimentat au slabit cu dieta Dukan, deoarece acestea au fost increzatoare si au urmat cu strictete pasii mentionati si/ sau unele au consultat inainte si un medic specialist, pentru ca pierderea rapida in greutate (5-10 kg in prima luna) atrage dupa sine si unele probleme ce trebuiesc dezbatute amanuntit.

Diete sanatoase

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Dieta Dukan varianta 2015, #dieta Dukan, #dieta Dukan 2015 , #dieta