Dieta hipocalorica

Joi, 29 Martie 2012, ora 08:33
8166 citiri
Dieta hipocalorica
Foto: Cuisine AZ

Dieta hipocalorica este o dieta restrictiva, al carui principiu de baza este acela de a diminua aportul energetic provenit din alimentele grase si din cele care contin carbohidrati.

Nevoia calorica a unei femei adulte este situata undeva in jurul valorii de 2.000 de calorii, iar o dieta hipocalorica poate sa coboare aceasta valoare pana la 1.300 de calorii, scrie Cuisine AZ.

Dieta hipocalorica este genul de regim alimentar care obliga la schimbarea stilului de viata. Respectata dupa toate regulile, o dieta hipocalorica te poate ajuta sa slabesti pana la cinci kilograme intr-o saptamana. Dieta hipocalorica poate fi respectata 6-8 saptamani, dar depinde in cea mai mare masura de cate kilograme vrei sa scapi.

In linii mari regimul hipocaloric are cateva reguli de baza. Mese echilibrate, in cantitati mici, la ore fixe. Reducerea la minimum a grasimilor si carbohidratilor, un consum crescut de cereale integrale si minimum doi litri de lichide pe zi si, nu in ultimul rand, exercitii fizice regulate.

Micul dejun ramane cea mai consistenta masa a zilei. Aceasta trebuie sa contina o cafea, fara zahat, 50 de grame de paine integrala, un iaurt degresat, 10 grame de unt, un fructe si o felie de sunca slaba sau doua oua.

La pranz: 200 de grame de legume crude sau inabusite, cu o lingura de ulei si otet sau suc de lamaie, 100 de grame de carne salaba sau peste gras, un fruct sau un iaurt degresat sau un pahar de lapte degresat, 30 de grame de paine integrala sau 75 de grame de paste (orez sau cartofi).

La gustarea de dupa-amiaza, singura inclusa in meniu, este recomandat o cafea si doua patratele de ciocolata amara.

Masa de seara: 200 de grame de legume, 100 de grame de carne slaba sau peste gras (pestele poate fi mancat de 2-3 ori pe saptamana o data in zi, in rest carne de pui, carne de curcan sau carne de vaca slaba), 30 de grame de paine integrala sau 200 de grame de orez, cartofi sau paste - altceva decat la masa de pranz, 30 de grame de branza.

Daca dieta se prelungeste mai mult de doua saptamani, sunt indicate suplimente de vitamine si minerale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#calorii mancare, #dieta hipocalorica, #alimentatie echilibrata, #minerale si vitamine , #dieta