Dieta lui Dumnezeu - slabesti, cu credinta

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 10:46
6457 citiri
Dieta lui Dumnezeu - slabesti, cu credinta
Foto: news.com.au

Oamenii incep sa adopte noi diete, necunoscute pana de curand, care presupun o alimentatie sanatoasa, urmarea fiind pierderea kilogramelor nedorite. Credinta religioasa incepe insa sa joace un rol din ce in ce mai important in acest proces.

Cei care tin post isi arata supunerea in fata lui Dumnezeu, insa multi folosesc acest prilej pentru a putea sa se abtina de la consumul unor alimente nesanatoase, scrie news.com.au. Ei sunt mai motivati de ideea unei diete pe motive religioase decat de una care sa aiba la baza dorinta de a pierde kilogramele in plus, sustin specialistii in domeniu.

Puterea credintei, principalul aliat

De exemplu, "Postul lui Daniel" este o dieta care presupune doar consumul de fructe, legume si cereale integrale, timp de 21 de zile. Aceasta dieta a fost inspirata dintr-un pasaj biblic in care se descrie cum nobilul evreu Daniel este prins de babilonieni, lui fiindu-i oferite multe feluri de mancare. El si cei care il insotesc refuza mancarea bogata si consuma numai legume.

Dieta il face mai puternic, impunandu-l in fata celor care l-au capturat. Dieta lui Daniel a ajuns sa fie cunoscuta ca un simbol ar rezistentei lui in fata Regelui.

Tot mai multi americani din sudul SUA adopta asemenea diete inspirate de Biblie. Cei care incep sa manance astfel spun ca "Dieta lui Dumnezeu" este o buna solutie pentru a putea renunta la mancarea nesanatoasa.

Daniel, menotorul

Tot de numele lui Daniel se leaga si dieta cunoscuta sub numele de "Planul lui Daniel". Ea implica consumul de fructe si legume (70%), precum si de proteine si cereale integrale (30%). De asemenea, cei care o adopta obisnuiesc sa faca exercitii fizice in grup si sa se reuneasca frecvent pentru a discuta.

Rick Warren, un lider religios din SUA, a scris chiar o carte pe aceasta tema, "The Daniel Plan: 40 Days to a Healthier Life". El a inceput sa sustina aceasta dieta in 2011, avand in 2012 un numar de 15.000 de persoane care au urmat-o. Cartea a fost scrisa de Warren in colaborare cu un psihiatru si un doctor.

Specialista in diete, Les Bonci, spune ca oamenilor li se pare ca o dieta este mai usor de urmat atunci cand ei au o motivatie care trece dincolo de simpla pierdere a unor kilograme in plus. Ea mai afirma ca sustinerea pe care oamenii o au din partea unei comunitati religioase face mult mai usor de urmat o dieta, iar rezultatele ei se vor vedea prompt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dieta lui Dumnezeu, #diete religie, #slabire credinta, #dieta lui Daniel , #dieta