Dieta recomandata barbatilor la 30 de ani

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 18:16
9755 citiri
Dieta recomandata barbatilor la 30 de ani

Odata ce intra in aceasta noua decada a vietii, organismul barbatului incepe sa sufere anumite transformari. Nivelul testosteronului scade cu un procent in fiecare an, e mult mai greu sa cresti masa musculara sau sa o mentii, iar pana la 40 de ani pot aparea chiar si disfunctii erectile.

Dieta recomandata barbatilor la 20 de ani

Dieta potrivita acestei varste are menirea de a preveni toate aceste probleme, relateaza Men's Health.

Peste pentru sanatatea oaselor si a articulatiilor

Somonul, macroul, pastravul sau tonul sunt benefice pentru sanatatea oaselor si a articulatiilor, incetinind imbatranirea cartilajului si reducand inflamatia. Asadar, mananca de trei ori pe saptamana aproximativ 170g de peste si vei preintampina astfel de probleme.

Daca nu-ti place pestele, poti opta si pentru suplimentele alimentare cu ulei de peste.

Potasiu pentru scaderea tensiunii arteriale

Cercetatorii din Olanda au ajuns la concluzia ca una dintre cauzele cresterii tensiunii arteriale este si deficitul de potasiu. Cum barbatii aflati la aceasta varsta pot trece prin astfel de perioade, consuma in fiecare zi o jumatate de cana cu fasole ori o banana, un pumn de stafide, avocado, salata verde, mazare etc.

In plus, consumul alimentelor bogate in potasiu a fost asociat si cu reducerea riscurilor de accident vascular si a bolilor coronariene.

Grasimi monosaturate pentru mentinerea apetitului sexual

Tot in jurul acestei varste pot aparea si diminuari ale apetitului sexual. Studiile au aratat, insa, ca barbatii care au adoptat o dieta bogata in grasimi monosaturate au avut niveluri mai mari de testosteron si nu au intampinat probleme in viata sexuala.

Mananca in fiecare zi nuci, alune si migdale. Nucile reprezinta o importanta sursa de arginina, un aminoacid care imbunatateste fluxul sanguin in tot corpul.

Proteine pentru stimularea metabolismului

O felie de branza pe zi, un iaurt cu continut scazut de grasime, o friptura din carne de vita, toate pot reprezenta solutii viabile pentru stimularea metabolismului, astfel incat sa te mentii in forma si activ.

Vitamine pentru masa musculara

Din cauza scaderii nivelului de testosteron iti vei reveni mai greu dupa un antrenament fizic, iar rezistenta corpului tau se va diminua si ea. Tocmai de aceea este recomandat sa iti cresti aportul de vitamine C si E, pe care sa le procuri din alimente precum broccoli, ardei gras, varza de Bruxelles, catina, rosii etc.

Alimente cu indice glicemic scazut pentru arderea mai multor grasimi

Tendinta de ingrasare este mult mai pregnanta acum, asa ca trebuie sa fii atent ce mananci. Cum pranzurile de afaceri implica si portiile foarte mari de la restaurant, specialisiti cred ca trebuie sa oferi o importanta sporita acestui aspect.

Daca iei masa in oras, alege ceva usor, de exemplu o friptura cu carne slaba si o salata de legume. Cercetatorii britanici au descoperit ca barbatii care mananca un pranz cu un indice glicemic scazut (fara paine, orez sau paste) ard mult mai multe grasimi decat cei a caror dieta contine produse cu un indice glicemic mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#dieta barbati 30 de ani, #alimente recomandate barbati tineri, #dieta barbati 30 ani, #alimentatie barbati maturitate , #dieta