Dieta vegetariana pentru caini si pisici

Sambata, 28 Martie 2009, ora 19:12
3321 citiri
Dieta vegetariana pentru caini si pisici

O noua moda face furori peste Ocean. Convinsi ca daca si-ar putea exprima ideile, patrupedele lor ar alege sa fie vegetariene, stapanii care refuza sa manance carne impun acelasi tip de alimentatie si animalelor lor de suflet.

Parerile sunt, totusi, impartite. In timp ce unii sustin ca acest tip de alimentatie ofera cainilor si pisicilor toti nutrientii de care au nevoie, altii spun ca e periculos sa transformi vietuitoarele carnivore in vegetariene, relateaza ABC.

Deja in SUA exista un grup, e drept, relativ restrans, de proprietari de patrupede care tin mortis sa nu existe un conflict de interese intre alimentatia lor si a animalelor. Toti au simtit ca nu pot tine in casa niste mici carnivore, atat timp cat convingerile lor sunt diferite. Asa ca au intervenit asupra alimentatiei patrupedelor lor, determinandu-le sa traiasca in comuniune cu ei.

Tony Buffington, profesor la Universitatea din Ohio, este de parere ca atat cainii, cat si pisicile, pot urma dieta vegetariana, chiar daca proprietarii isi asuma o raspundere foarte serioasa. "Pot exista animale de companie vegetariene? Da. Dar e ceva ce facem pentru animalul nostru de suflet? Nu", a declarat el.

Cainii pot fi vegetarieni, nu si pisicile!

Cel putin in cazul animalelor aflate in crestere sau in cazul femelelor gestante, acest tip de alimentatie este total neindicat, a declarat profesorul.

Potrivit lui Buffington, este mai usor pentru caini sa adopte un astfel de regim, pentru ca nevoile lor nu sunt atat de stricte ca in cazul pisicilor. Majoritatea celor care lucreaza in domeniu ii impartasesc opinia.

Mindy Bough, senior director la American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, este de parere ca, din moment ce alimentatia cainilor este mai variata decat a micilor feline, acestia pot deveni vegetarieni, cu conditia ca ouale si laptele sa nu lipseasca. Insa si ea este refractara la acest tip de dieta impusa patrupedelor.

Carnivore de cand se stiu, pisicile au nevoie stringenta de amino-acidul numit taurina, de vitamina A, fier, calciu si vitamina B. Carnea este, deci, esentiala pentru ele.

Cat despre pisicile sanatoase si fericite cu un regim de alimentatie vegetarian, Mindy este de parere ca acestea isi suplimenteaza singure alimentatia, luandu-si din mediul inconjurator ceea ce au nevoie.

Ștevia, proprietăți uimitoare în caz de diabet
Ștevia, proprietăți uimitoare în caz de diabet
Ștevia are proprietăți antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antihipertensive. Cele mai importante sunt însă cele de scădere a nivelului glicemiei... Pe lângă...
Pericolul nevăzut al alimentației occidentale asupra modului în care corpul nostru va mai digera fructele și legumele
Pericolul nevăzut al alimentației occidentale asupra modului în care corpul nostru va mai digera fructele și legumele
Alimentaţia occidentală duce o lipsă serioasă de fibre, iar acest lucru ar putea schimba în mod fundamental modul în care intestinele noastre digeră materia vegetală. Chiar dacă...
#dieta vegetariana, #caini, #pisici, #carnivore, #alimentatie , #dieta