Dieta vegetariana, remediu pentru tratarea hipertensiunii arteriale

Marti, 11 Martie 2014, ora 23:39
6926 citiri
Dieta vegetariana, remediu pentru tratarea hipertensiunii arteriale
Foto: Huffingtonpost

Daca suferiti de hipertensiune arteriala, primul pas spre vindecare poate fi chiar modificarea alimentatiei.

Un studiu recent publicat in revista Jama International Medicine arata ca adoptarea dietei vegetariene este asociata cu scaderea tensiunii arteriale, comparativ cu dieta omnivora.

Efecte similare se obtin si in urma modificarii stilului de viata, reducerea cantitatii de sare din alimentatie sau a greutatii corporale, fiind actiuni benefice pentru cei cu hipertensiune.

Cercetatorii de la Centrul National de Boli Cerebrale si Cardiovasculare din Osaka, Japonia, au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat sapte teste clinice controlate si 32 de studii de observatie.

Potrivit datelor relevate de acestea, dieta vegetariana este asociata cu reducerea tensiunii arteriale sistolice cu 4,8 mm Hg, in cazul testelor clinice, si cu pana la 6,9 mm Hg in cazul studiilor de observatie.

Bolile grave pe care le eviti prin reducerea consumului de carne

In acelasi timp, potrivit testelor controlate, cei care au ales alimentatia fara proteina animala au prezentat o scadere a tensiunii arteriale diastolice cu pana la 2,2 mm Hg, in timp ce studiile de observatie au relevat o diminuare cu 4,7 mm Hg, arata Huffington Post.

Rezultatele sunt cu atat mai importante cu cat studii anterioare au evidentiat faptul ca scaderea tensiunii diasistolice cu 5 mm Hg reduce riscul de a muri de o boala coronariana cu 9%, iar pe cel al decesului in urma unui atac vascular cerebral cu 14%.

Printre factorii care joaca un rol important in asocierea dietei vegetariene cu scaderea tensunii arteriale se afla indicele de masa corporala al vegetarienilor, in general mai mic decat cel al persoanelor omnivore, consumul redus de sodiu si alcool, specific acestei diete, si vascozitatea buna a sangelui, care afecteaza in mod direct tensiunea arteriala.

Totusi, studii suplimentare sunt necesare pentru a determina exact ce tipuri de diete vegetariane sunt cele mai potrivite pentru tratarea hipertensiunii arteriale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dieta vegetariana hipertensiune, #alimentatie sanatoasa, #studiu hipertensiune, #dieta vegetariana beneficii , #dieta