Ziare.com
Tu stii ce mananci
Dietele bogate in proteine ajuta la slabit, dar au si efecte secundare. Tu stii ce mananci?
Campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre

Oricine a incercat o dieta bogata in proteine stie ca aceasta functioneaza, iar kilogramele scad. Insa un studiu recent a aratat ca astfel de regimuri alimentare duc la infundarea arterelor.

In cadrul cercetarii realizate de oameni de stiinta de la Scoala de Medicina St. Louis, din cadrul Universitatii Washington, s-a aratat ca, cel putin in cazul subiectilor animali, astfel de diete duc la probleme cardiovasculare si chiar atac de cord, dupa cum se arata intr-un raport publicat de jurnalul Nature Metabolism si citat de Medical Xpress.

Astfel de diete, din ce in ce mai populare in ultimii ani, au dus, in cadrul studiului, la ateroscleroza. 46% din caloriile din alimentatia rozatoarelor au provenit din proteine, in cadrul studiului.

Cel mai mult au avut de suferit subiectii care au avut in dieta, pe langa multe proteine, si multe grasimi. Acesti subiecti au avut cu 30% mai multa placa depusa pe artere.

Citeste si De ce dieta ketogenica functioneaza, dar numai pe termen scurt

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!
Articol citit de 9889 ori
Ti-a placut articolul?
Tweet
Citeste mai multe despre diete proteine efecte diete proteine risc cardiovascular pericole diete proteine
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor