Fii in forma: Ce contin fructele de mare si cat de des poti sa le mananci

Luni, 24 August 2015, ora 15:50
16296 citiri
Fii in forma: Ce contin fructele de mare si cat de des poti sa le mananci
Foto: NutriShape

"Mananca fructe de mare de doua ori pe saptamana", este sfatul venit din partea organizatiilor guvernamentale si de sanatate care recomanda consumul de 2-3 mese de fructe de mare in fiecare saptamana.

Fructele de mare si pestele reprezinta o componenta foarte valoroasa a dietei umane, deoarece contin proteine de inalta calitate care ofera un amestec de aminoacizi esentiali care poate fi furnizat prin astfel de alimente, explica pentru Ziare.com nutritionistul Raluca Mocanu.

Fii in forma: Adevarul despre produsele dietetice si la ce trebuie sa fii atent

Fructele de mare contin, de asemenea, o mare varietate de vitamine si minerale, inclusiv vitaminele A si D, fosfor, magneziu si seleniu. Un alt aspect pozitiv al acestor alimente este continutul scazut in grasimi, colesterol si sodiu.

Cercetarile arata ca acizii grasi omega-3, care se gasesc din abundenta in fructele de mare, au numeroase beneficii asupra sanatatii, cum ar fi protectia impotriva bolilor de inima si accidentelor vascular cerebrale.

Din cauza riscurilor de sanatate pentru copii asociate cu metilmercurul, in Statele Unite ale Americii, Food and Drug Administration si Agentia pentru Protectia Mediului au recomandat ca femeile care vor sa faca copii, femeile insarcinate si mamele care alapteaza sa limiteze consumul de fructe de mare si peste.

Fructele de mare pot fi consumate fara probleme de catre cei care nu au alergii sau intolerante. Este indicat sa fie preparate cu atentie, deoarece pot prezenta riscuri pentru sanatate daca nu sunt stocate si transportate corespunzator.

Fii in forma: Caloriile - Prieten sau dusman? Ce trebuie sa stii

De asemenea, nu recomand o alimentatie bazata exclusiv pe fructe de mare ca unica sursa de proteine, pentru ca se digera destul de greu si pot reprezenta un stres asupra ficatului, in cazul in care sunt consumate in exces.

Ca regula, le putem consuma de pana la trei ori pe saptamana fara probleme, cata vreme nu le prajim la temperaturi inalte in ulei incins si nu depasim cantitatea indicata de proteine pe zi.

Daca scopul dvs. este sa aveti o dieta echilibrata, fructele de mare reprezinta cu certitudine o ajustare pe care trebuie sa o realizati.

Nutritionist Raluca Mocanu

Cabinetul de Coaching Nutritional NutriShape

www.nutrishape.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Proprietatile nutritionale ale fructelor de mare, #fructe de mare dieta, #substante nutritive fructe mare , #dieta