Incepe dieta de primavara

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 08:34
2898 citiri
Incepe dieta de primavara
Foto: thismorninghealthystarts.com

Daca nu ti-ai adaptat nici acum hrana in functie de alimentele specifice sezonului, poate ca este timpul sa te gandesti la o cura de primavara, ideala pentru detoxifierea organismului si adaptarea lui la temperaturile ridicate si nevoia de miscare resimtita in acest sezon.

Primavara nu semnifica numai trezirea naturii la viata, ci si un tonus mai bun al fiecarei persoane. Consumul fizic este mult mai mare, apare nevoie de miscare in aer liber, de sport si astfel alimentatia corespunzatoare devine obligatorie pentru fiecare persoana care resimte venirea primaverii, informeaza hubpages.com.

Mai mult, in sezonul cald avem parte de mai putine ore de somn, ne trezim mai devreme si avem nevoie la fiecare masa de antioxidanti care ne asigura energie pentru intreaga zi. Poti renunta la unele alimente specifice sezonului rece, atunci cand petreci mai mult timp in casa, si poti alege alimente care se prepara usor, reci, dar hranitoare.

Nu uita insa ca fructele primaverii sunt bogate in zahar, deci din dieta ta vei limita mesele dulci pentru ca risti sa nu capeti energia de care ai nevoie dupa fiecare masa. Poti inlocui micul dejun cu cereale si lapte de pana acum cu cel de fructe. Caisele sunt ideale pentru masa ta de dimineata, daca sunt consumate proaspete.

Pranzul laborios de iarna, cu mancare gatita, il poti inlocui cu legume verzi, combinate cu orez sau cartofi fierti si putina ceapa sau usturoi. Salatele sunt ideale primavara, dar nu uita sa adaugi toate ingredientele de sezon. Poti chiar sa optezi pentru branza rasa pe deasupra, dar salata, rosiile si castravetii ori fasolea, mazarea sau broccoli sa nu lipseasaca.

Cerealele pot fi incluse in alimentatia saptamanala. Renunta la mesele zilnice de cereale cu lapte si opteaza pentru una singura, pe saptamana, de cereale simple, fara zahar sau miere.

Mai mult, supele sunt bogate in calorii, foarte hranitoare si ideale pentru pranz. Ciorbele de legume, fara carne, pot fi cele mai bune alegeri pentru zilele in care esti obosit, stresat si tensionat.

Cina este foarte importanta pentru alimentatia zilnica. Nu sari peste acesta masa pentru ca acum ai ocazia sa optezi pentru combinatiile de legume pe care le doresti. Salatele sunt ideale pentru cina, iar cel mai important lucru este sa le prepari tu, din legumele preferate.

Masa ideala de seara pentru acest sezon este de regula rece, nu este laborioasa, deci se gateste rapid si este bogata in antioxidanti. Un strop de ulei de masline, pestele slab, oua fierte si branza slaba vor fi ingredientele de baza pentru cina ta.

Nu uita de varza, ideala pentru digestie, spanac, bogat in fier, morcovi, in special pentru desert. Avantajul acestor legume este ca pot fi consumate atat proaspete, dar si usor calite cu un strop de ulei de masline si isi pastreaza continutul nutritiv.

Dieta de primavara are importante beneficii asupra digestiei, iar acest lucru poate fi observat si atunci cand te cantaresti. Mai mult, afectiunile pielii pe care le-ai resimtit in sezonul rece dispar acum printr-o dieta bogata in antioxidanti.

Intre mese poti consuma fructe uscate si seminte, alune, migdale sau stafide, care nu numai ca sunt delicioase, dar iti imbunatatesc considerabil tonusul, pofta de viata si randamentul.

3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
Primăvara mult așteptată este sezonul ideal să ne apucăm de slăbit și nu doar din cauză că se apropie sezonul de plajă! Primăvara, metabolismul bazal este accelerat, favorizând...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#dieta primavara, #alimentatie sanatoasa primavara, #regim primavara, #alimente primavara , #dieta