(P) Sfaturi pentru o viata sanatoasa cu dieta raw vegan de la Super Foods

Advertorial
Miercuri, 04 Mai 2016, ora 16:01
15692 citiri
(P) Sfaturi pentru o viata sanatoasa cu dieta raw vegan de la Super Foods

In incercarea noastra de a obtine un stil de viata cat mai sanatos, cei mai multi dintre noi aleg sa isi schimbe alimentatia, incercand sa urmeze diete diferite, doar-doar pentru a observa macar un rezultat mai sanatos.

Insa, pentru a se obtine un stil de viata cat mai sanatos, pe o cale simpla, trebuie sa se pastreze un stil de alimentatie cat mai natural, cu produse sanatoase.

De aceea, datorita faptului ca Super Foods Trading promoveaza un stil de viata echilibrat, ofera o alternativa sanatoasa la stilul de alimentatie modern, aducand pe piata romaneasca produse naturale, atent selectionate si verificate din punct de vedere medical, astfel incat aceste alimente sa fie potrivite pentru consumul oricarui doritor ce isi impune sa adopte un regim alimentar sanatos.

Din acest motiv, Super Foods Trading promoveaza un stil alimentar de tip raw vegan, prin produsele pe care le ofera- in principal, produse crude, neprocesate: fructe uscate si confiate, nuci si alune, caju crud, seminte, cereale, condimente, mirodenii, leguminoaste etc.

Super Foods explica de ce o dieta raw vegan este mai sanatoasa

O buna parte a oamenilor isi propun sa se bazeze pe o dieta din plante, cea mai mare parte a acestora fiind crude.

Cu toate acestea, o dieta raw vegan este dificil de tinut, din moment ce societatea moderna in care traim are la baza alimentatia pe baza de carne.

De altfel, o astfel de dieta este responsabila pentru producerea celor mai multor boli, cum ar fi cancer, boli de inima, diabet, artrita, osteoporoza sau alte afectiuni grave.

Pe de alta parte, in incercarea de a adopta o dieta cat mai sanatoasa, oamenii apeleaza la cereale- care sunt tot pe baza de plante- insa, din pacate, acestea sunt produse in mod artificial, lucru ce poate contribui, de asemenea, la producerea bolilor grave.

O dieta bazata pe legume si plante este una foarte sanatoasa, dar, chiar si asa, acestea nu pot fi consumate crude - necesita fierbere, prelucrare sau tratare inainte de a fi consumate - iar aici este o alta problema: gatitul nu numai ca distruge nutrientii si enzimele ce se gasesc in mod natural in astfel de produse dar, de asemenea, mancarea gatita este mai greu de digerat de catre organismul uman.

Si, poate mai rele decat gatitul legumelor si a plantelor sunt, cu siguranta, substantele chimice si aditivii prezenti in produsele noastre alimentare- ce provoaca dependenta, fiind, de asemenea, extrem de daunatoare organismului uman.

Avand in vedere ca cele mai multe alimente pe care le consumam in mod normal sunt alterate si tratate chimic, cea mai buna optiune este cea prin care se consuma alimente naturale, neprocesate.

De aceea, Super Foods Trading ofera clientilor si celor care isi doresc sa isi schimbe dieta, produse cunoscute sub numele de Super Alimente, bogate in antioxidanti, vitamine, proteine, minerale, grasimi si uleiuri benefice, aminoaicizi esentiali si coenzime.

Pe ce se bazeaza dieta raw vegan?

In general, o dieta de tip raw vegan se bazeaza pe plante si include fructe si legume crude, alune, nuci, seminte, cereale, leguminoase, ierburi si sucuri organice.

Cu toate acestea, trecerea de la o dieta moderna la una raw vegan poate fi un pas destul de important, deoarece poate avea loc o criza grava de detoxifiere, motiv pentru care este indicat sa se consulte un specialist inainte de a se adopta o astfel de dieta.

Dieta moderna pe care ne bazam este una extrem de diversificata si, avand in vedere produsele pe care le consumam zi de zi, putem spune ca am devenit dependenti de produsele ce apartin dietei specifice statelor occidentale.

Asadar, schimbarea dietei trebuie sa se faca sub indrumarea unui medic, inainte ca cineva sa se poata bucura de beneficiile unei diete raw vegan.

De asemenea, specialistii sustin ca, de obicei, poate dura aproximativ o luna sau chiar doua, pana cand poftele alimentare vechi vor incepe sa dispara, organismul adaptandu-se la noul regim alimentar.

Alimentatia raw vegan a devenit o dieta foarte la moda in zilele noastre deoarece, pe langa faptul ca pe aceasta cale se obtine un stil de viata sanatos, raw vegan este si o forma simpla de a slabi.

Si, cu toate ca este o dieta foarte greu de tinut, aceasta forma de alimentatie este un bilet sigur catre un stil de viata cat mai sanatos.

Asadar, asa cum a fost mentionat si anterior, dieta raw vegan presupune alimentarea cu produse crude, care sa nu fie gatite- odata gatite, alimentele isi pierd din nutrienti.

Dar, pentru ca promoveaza stilul de viata sanatos, avand la baza alimente crude, Super Foods Trading descrie care sunt cele mai potrivite alimente ce pot fi consumate, atunci cand se urmeaza o dieta raw vegan:

  • fructe si legume crude;
  • smochine, fructe deshidratate;
  • alune, nuci, migdale si seminte;
  • cereale;
  • condimente, ierburi, mirodenii si verdeturi;
  • lapte de cocos, de migdale;
  • orez, soia;
  • pentru deserturi, Super Foods recomanda alimente pe baza de avocado, cocos, fructe crude.

Mai sanatos inseamna mai fericit

Pe langa faptul ca o dieta raw vegan inseamna un stil de viata mai sanatos, dar si rezultate evidente in pierderea greutatii, adoptarea unui astfel de stil alimentar se va traduce printr-un grad mai ridicat de fericire si incredere de sine.

Insa, asa cum s-a mentionat anterior, o dieta raw vegan inseamna perseverenta: cei mai multi oameni renunta prea devreme la aceasta forma de alimentatie, de obicei dupa cateva zile sau saptamani.

Iar, pentru a se aprecia beneficiile dietei raw vegan, o persoana trebuie sa urmeze acest tip de alimentatie cel putin doua luni de zile- aceasta fiind perioada dupa care lucrurile incep sa se stabilizeze.

Exemplu de reteta raw vegan

Pe cat de simpla pare dieta raw vegan, pe atat de greu astfel de produse pot fi combinate, astfel incat sa se obtina o masa zilnica gustoasa. De ceea, Super Foods Trading ofera clientilor un exemplu de meniu zilnic raw vegan:

1. Micul dejun poate fi alcatuit dintr-o salata de fructe- cu fructe de sezon, fructe de padure, afine etc., nuci maruntite. De asemenea, se poate consuma si un bol de cereale cu lapte de migdale.

2. Masa de pranz poate cuprinde o salata de legume- rosii, castaveti, ceapa, ardei, broccoli, linte etc., cu otet balsamic sau ulei de masline. Ca desert, se poate consuma avocado sau cocos.

3. Gustarea dintre mese poate fi alcatuita din alune, seminte, nuci, caju crud, fistic, susan etc.

4. La cina, cei care urmeaza dieta raw vegan pot consuma salata de varza, avocado, morcov, castraveti.

Bineinteles, avand in vedere ca o dieta raw vegan este slaba in calorii, cei care urmeaza acest stil alimentar vor simti, mai ales la inceput, nevoia de cat mai multe gustari. Asa cum a fost mentionat anterior, o gustare raw vegan poate fi constituita din alune, semninte, nuci sau caju crud.

De altfel, Super Foods Trading explica de ce o gustare ce include caju crud este benefica in tinerea unei diete raw vegan.

Beneficiile aduse de consumul de caju crud

Originar din Brazilia, nucile caju se identifica usor, datorita formei de semiluna pe care o au, dar si gustului dulce.

Considerat a fi al treilea cel mai consumat produs din randul nucilor cu coaja din lume, nucile caju pot fi consumate simple sau intr-un amestect de fructe uscate: cu stafide, afine uscate, nuca de cocos tocata, seminte de floarea soarelui, migdale si nuci etc.

Cu toate ca au o multime de beneficii in sanatate, majoritatea oamenilor evita nucile caju datorita continutului bogat de calorii si grasimi.

Insa, in cazul in care se urmeaza o dieta raw vegan, ar trebui sa se ia in considerare consumul acestor nuci.

Si, desi nucile caju sunt bogate in calorii, acestea ar putea, de fapt, sa controleze castigul in greutate.

De ce sunt nucile de caju atat de sanatoase?

1. Sunt bogate in fier- corpul uman are nevoie de fier pentru a produce componenta activa a hemoglobinei, care este esentiala in transportul oxigenului in organism.

De altfel, o cantitate suficienta de fier in organism inseamna intarirea sistemului imunitar - din moment ce fierul ajuta celulele albe sa distruga agentii infectiosi.

De asemenea, aproximativ 30 de grame de caju pot oferi 1.87 miligrame de fier - aproape 11% din aportul zilnic recomandat pentru femei si 23% pentru barbati.

2. Contin cupru si zin - Nucile de caju crude, adaugate in dieta zilnica, inseamna un aport benefic de cupru si zinc - aceste doua componente sub responsabile cu activarea a sute de proteine in corp, inclusiv a celor care pastreaza sistemul imunitar in forma excelenta.

In plus, cuprul din caju ajuta organismul sa proceseze fierul, intareste vasele de sange si ofera un boost de energie.

3. Continut de mangan- Nucile de caju crude ofera beneficii pentru sanatate datorita continutului de mangan. Manganul este produsul ce sustine metabolismul, ajutand in procesarea colesterolului, a proteinelor si a grasimilor. De asemenea, manganul este excelent in vindecarea ranilor.

Care sunt efectele nucilor caju asupra sanatatii?

1. In primul rand, nucile caju crude au efecte benefice asupra sistemului osos, dar si a celui cardiovascular, acest lucru datorandu-se continutului de Omega 6, dar si al mineralelor ce se gasesc in prezenta nucilor caju.

2. Nucile caju contribuie la diminuarea durerilor de cap- magneziul prezent in caju ajuta la reducerea durerilor provocate de migrene, in timp ce fosforul este cel care mentine sanatos sistemul osos.

3. Previne cancerul- datorita faptului ca nucile caju sunt bogate in cupru, oamenii de stiinta au dovedit ca nucile caju sunt benefice in lupta cu cancerul de colon.

4. Ajuta creierul sa functioneze normal- cantitatea de cupru din nucile caju are abilitatea de a activa enzimele ce sunt responsabile de buna functionare a creierului. In plus, consumul de caju crud determina producerea de celule rosii, ceea ce inseamna ca, pe aceasta cale, se pot preveni anemiile.

5. Caju ajuta in procesul de slabire- cu un continut ridicat de fibre, nucile caju ofera o senzatie de satietate pentru o perioada mai lunga de timp, fiind un aliment perfect in gustarile dintre mese.

"Nucile de caju, originare din Brazilia, fac parte din aceeasi familie cu mango si fistic si sunt bogate in vitamine (complex B, K, E), minerale esentiale (fier, magneziu, cupru, potasiu, zinc, fosfor), proteine, fibre naturale, acizi grasi (Omega 3 si Omega 6) si antioxidanti.

Printre beneficiile terapeutice ale consumului de caju putem mentiona: reducerea colesterolului rau din sange, reducerea nivelului trigliceridelor, incetinirea aparitiei bolilor de inima, pastrarea sanatatii sistemului osos, intretinerea sanatatii sistemului nervos, imbunatatirea vederii.

Pentru ca nucile de caju sa fie sanatoase ele vor fi consumate crude, simple sau dupa ce au fost lasate in apa 2-3 ore", sustin reprezentantii Super Foods, care, de asemenea, recomanda ca persoanele ce au alergie la nuci sa NU consume caju.

Decizia de a se trece de la o dieta moderna la una raw vegana este o alegere sanatoasa, care va aduce o multime de beneficii in starea de sanatate a celui care opteaza pentru aceasta forma de alimentare.

De altfel, o dieta raw vegana include combinatii unice si potrivite de alimente, care asigura intreg spectrul de aminoacizi si vitamina B, reducandu-se riscul de a se dezvolta cancer, diabet sau boli de inima, dieta raw vegan avand abilitatea de a ameliora sau chiar elimina simptomele afectiunilor inflamatorii.

Unde se gasesc produse specifice dietei raw vegan?

Super Foods Trading este locatia perfecta de unde se pot cumpara produse specifice unei diete raw vegan, oferind alimente nutritive cu o multime de beneficii pentru sanatate: fructe uscate, deshidratate si confiate, seminte, alune si nuci, condimente si mirodenii etc.

In plus, cei ce doresc sa afle mai multe retete specifice dietei raw vegan, pot accesa pagina web www.super-foods.ro, unde la sectiunea "Retete Culinare" vor gasi retete si meniuri ce contribuie la pastrarea unui stil de viata sanatos: reteta de lapte de migdale, salata de Quinoa, budinca de chia cu coacaze, supa crema de linte rosie, supa de linte rosie si Quinoa etc.

"Focusandu-ne pe promovarea unei alimentatii sanatoase, ne propunem sa aducem in viata clientilor produse naturale, demne de inclus in alimentatie pentru a se atinge un stil de viata cat mai sanatos", sustine echipa Super Foods, a caror produse pot fi comandate in mediul online pe pagina web www.super-foods.ro.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#dieta raw vegan, #produse raw vegan, #beneficii raw vegan , #dieta