Patru reguli pe care poti sa le incalci daca tii dieta

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 07:08
4499 citiri
Patru reguli pe care poti sa le incalci daca tii dieta

De mici ne-am dat seama: cu cat ni se impun mai multe reguli, cu atat suntem mai tentati sa le incalcam. Acelasi lucru este valabil si intr-o dieta care are nenumarate reguli. Din fericire, exista posibilitatea de a incalca unele dintre ele fara a ne ingrasa.

Un studiu publicat in "International Journal of Obesity" a demonstrat ca aceia care au avut mai multa flexibilitate in regim si-au mentinut pentru mai mult timp greutatea decat cei care au tinut cu strictete regimul.

Dieta saraca in grasimi vs. dieta saraca in zahar

Ce reguli poti sa incalci, si cum sa faci asta fara sa te ingrasi, iti arata womenshealthmag.com.

1. Mananca cinci mese pe zi

Daca ai un program care este de asa natura incat nu iti permite sa iei cinci mese pe zi, te poti limita doar la trei. Unii specialisti spun ca cinci mese ajuta la pastrarea unui echilibru al nivelului de zahar din sange, la stimularea metabolismului si la controlarea apetitului.

Exista insa studii care au demonstrat o legatura intre obezitate si un numar mai mare de trei mese pentru o zi, deoarece asta presupune mai multe ocazii de a manca in exces, plus ganduri mai dese la ce sa mananci.

Cum sa faci:

Pentru a nu lasa foamea si pofta sa-ti invinga vointa, incearca sa mananci mai multe fibre, aproximativ 21-25 de grame in fiecare zi, pe care le poti lua din cereale integrale, lapte degresat, fructe. Acestea satura mai repede si se digera mai greu.

2. Evita painea alba, orezul si pastele

Despre carbohidratii rafinati se spune ca sunt de evitat deoarece cresc glicemia. Acestia nu sunt insa chiar de ocolit daca sunt consumati corect.

Cum sa faci:

Poti manca pana la 170 de grame de carbohidrati pe zi, cu conditia ca cel putin jumatate din cantitate sa fie din cereale integrale (carbohidrati nerafinati). Astfel iti poti permite apoi si o ceasca de paste.

Reguli pe care sa le urmezi dupa dieta

3. Nu manca seara tarziu

E adevarat, un studiu a aratat ca femeile obeze erau mai predispuse la a manca tarziu decat cele slabe, insa acestea mancau si foarte mult. O cina luata la ora 9 seara, adica destul de tarziu, are totusi un avantaj de necontestat: te ajuta sa nu cazi prada tentatiei de a rontai ceva mult mai tarziu in noapte.

Cum sa faci:

Daca nu faci exces, poti manca fara nicio retinere la ora 9. Important este insa sa iei o gustare pe la 4-5, ca sa nu fii moarta de foame seara. Daca se intampla asta, atunci cel mai probabil vei manca in exces la 9. De asemenea, nu sta in fata televizorului in timpul cinei. Daca vei face asta, vei manca mult mai mult deoarece nu te mai concentrezi pe cat consumi.

4. Sari peste desert

Intr-adevar, deserturile au, in cele mai multe cazuri, foarte multe calorii si nu sunt indicate intr-o dieta. Insa, decat sa te abtii permanent de la ceva dulce, si sa iti impingi limitele cererii organismului de putin zahar, mai bine gusta cate putin din cand in cand. Vei elimina astfel din frustrari si vei avea mai multe sanse de a nu face excese de dulciuri la un moment dat.

Cat de sanatoasa este o dieta bazata pe restrictii calorice?

Cum sa faci:

Evita deserturile foarte bogate in calorii. Alege ceva mai usor, cum ar fi cele pentru copii, sau, daca preferi ceva, mananca doar cateva guri. Poti eventual sa il imparti cu cineva, ca sa nu fii tentat sa il termini pe tot. De asemenea, atunci cand te hotarasti sa iei si desert, mananca ceva mai slab caloric la felul unu si doi, ca sa echilibrezi cat de cat numarul de calorii.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#sfaturi dieta, #reguli respectat dieta, #reguli incalcat dieta , #dieta