Ponturi pentru imbunatatirea circulatiei periferice

Marti, 23 Februarie 2010, ora 09:15
25481 citiri
Ponturi pentru imbunatatirea circulatiei periferice
Foto: steadyhealth.com

Daca ai o slujba care necesita multa miscare sau dimpotriva, una care te obliga sa stai la birou opt ore pe zi, vei vedea ca articulatiile si circulatia periferica iti dau batai de cap. Picioarele se vor umfla, vei avea in permanenta mainile si picioarele reci si amortelile nu iti vor da pace.

Poti incerca in fiecare zi cateva metode simple pentru imbunatatirea circulatiei periferice. Mai mult, alimentatia are un rol vital, deci poti introduce in hrana de fiecare zi alimente care stimuleaza circulatia extremitatilor, informeaza steadyhealth.com.

Plimbarile joaca un rol foarte important in restabilirea circulatiei normale a sangelui in zona talpilor. Nu este nevoie de alergi sau sa te soliciti foarte tare. Scurtele plimbari, chiar si de cinci minute in fiecare zi te ajuta sa depasesti problemele care pot aparea.

Masajul relaxant este si el util pentru imbunatatirea circulatiei la nivelul talpilor si a mainilor. Astfel, presiunea exercitata in zonele afectate vor restabili un echilibru vascular normal, care te scapa de umflaturile suparatoare. Nu uita sa apelezi la un specialist pentru masaj, altfel el poate fi ineficient.

Daca trebuie sa stai numai la birou, in fiecare ora te poti ridica pentru cinci minute. Iti poti intinde picioarele si poti face cateva exercitii utile pentru articulatiile tale.

Rotirea talpii, statul pe varfuri cateva secunde sunt ponturi utile pentru piciorele tale amortite si obosite. Repeta aceste proceduri de zece ori pentru fiecare picior pe perioada in care te afli la birou.

Pentru imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul mainii, aplica in fiecare dimineata o crema protectoare. Pana se va absorbi in profunzime, maseaza mainile delicat timp de cateva minute. Insista asupra fiecarui deget in parte si foloseste o crema cu un miros placut, pentru ca intreaga procedura sa te relaxeze.

Poti face cateva exercitii pentru degete indiferent unde te afli. Incearca sa intinzi fiecare deget in parte atat cat poti si mentine pozitia cateva secunde. Treci la urmatorul deget fara sa te grabesti, iar cand ai terminat, incearca miscarile circulare ale degetelor si palmelor, pentru inviorarea mainilor tale.

Alternarea temperaturilor reci cu cele calde pentru mainile si picioarele tale joaca un rol important pentru stimularea circulatiei sangelui. Te poti descalta de mai multe ori in timpul zilei sau poti spala mainile cu apa rece atat cat stai la birou.

Hidratarea joaca un rol decisiv pentru evitarea starilor de oboseala. Mai mult, lipsa celor doi litri de apa in fiecare zi este un important motiv al circulatiei defectuoase in zona periferica.

Consumul de cafea, tigari si alcool influenteaza decisiv circulatia sangelui. Renunta la vicii daca nu vrei sa ai probleme cu circulatia si evita sa faci excese de orice fel.

Vitaminele C si E sunt vitale pentru imbunatatirea circulatiei periferice. Incearca citricele dimineata si la pranz sau morcovul proaspat pe tot parcursul zilei. Usturoiul favorizeaza buna circulatie, deci il poti consuma in fiecare zi pentru a nu avea probleme circulatorii.

Poti pastra o dieta de detoxifiere dupa fiecare trei luni. Prin eliminarea toxinelor din organism, atat circulatia sangelui cat si functiile vitale isi vor restabili echilibrul. Cere sfatul medicului tau pentru a-ti recomanda cura potrivita starii tale de sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imbunataeste circulatia sangelui, #dieta vascularizare, #exercitii circulatia sangelui , #dieta