Secretul unei cure de slabire reusite

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 09:59
6811 citiri
Secretul unei cure de slabire reusite

Cu totii stim ca o dieta bogata in grasimi, zahar si alimente procesate nu face in niciun caz bine taliei. Din pacate, insa, nici un regim alimentar deficitar, ce presupune renuntarea la calorii si grasimi, nu este o reteta a succesului.

Iar explicatia o da Tyler Graham, psihiatru la Universitatea Columbia, care sustine ca o astfel de dieta nu face bine creierului, in primul rand, motiv pentru care nici nu poate fi urmata. Teoria acesteia, expusa si in cartea The Happiness Diet (Dieta fericirii), este aceea ca o alimentatie potrivita reprezinta fundatia pentru o buna sanatate mintala. Or o cura de slabire clasica presupune, de obicei, carenta de magneziu, Vitamina B12 si acid linoleic, pentru ca multe dintre alimentele ce le contin lipsesc.

Creierul resimte aceste lipsuri, starea de spirit fiind departe de a fi una buna, motiv pentru care nici regimul nu poate fi tinut decat foarte putin timp, iar rezultatele nu se vor vedea, relateaza Daily Mail.

In schimb, un regim alimentar din care nu lipsesc, pe langa fructe, legume si cereale, grasimile bune, obtinute din ulei de masline si carne de buna calitate, va face bine atat creierului, cat si trupului, pentru ca senzatia de satisfactie dupa masa ne va tine cu moralul sus, astfel ca vom putea slabi fara efort, explica Ramsey.

Aceasta atrage atentia ca, in trecut, oamenii investeau mai mult in mancare decat se consuma in prezent, ceea ce nu era deloc rau. "Ce e mai important, sa ai 200 de canale prin cablu sau sa-i dai creierului nutrientii de care are nevoie?", isi explica teoria cercetatorul.

Citeste si:
Alimentele care sunt dușmanii oricărei diete și cu care nu vrei slăbi niciodată
Alimentele care sunt dușmanii oricărei diete și cu care nu vrei slăbi niciodată
Fiecare dintre noi a ținut cel puțin o dată în viață o dietă și știe cât de greu este să o respecți în totalitate. Unele sunt mai permisive și promovează mai degrabă o alimentație...
Cum a reușit un român să slăbească 96 de kilograme într-un an. "Toți îmi spun că sunt o altă persoană. Este atât de ușor acum"
Cum a reușit un român să slăbească 96 de kilograme într-un an. "Toți îmi spun că sunt o altă persoană. Este atât de ușor acum"
Un șofer de camion de naționalitate română în vârstă de 33 de ani, rezident în orașul Coventry din Marea Britanie, care obișnuia să mănânce 10.000 de calorii în fiecare zi, a pierdut...