Top 5 alimente dietetice nesanatoase

Vineri, 26 August 2011, ora 07:02
7697 citiri
Top 5 alimente dietetice nesanatoase

Unele alimente la care se face reclama ca fiind dietetice nu sunt deloc indicate pentru sanatatea organismului, cel putin nu consumate in mod regulat.

Eliminarea unor kilograme in plus nu este nicidecum conditionata de consumarea unor astfel de produse alimentare, cel mai sigur si sanatos mod de a slabi fiind cel bazat pe o alimentatie moderata, care sa includa produse cat mai naturale si mai putin procesate - legume, fructe, carne slaba, peste, lactate, nuci, cereale integrale, la care sa adaugi si miscare facuta in mod regulat.

Daca pana acum ti-ai dorit sa slabesti si ai cautat prin supermarketuri in special alimente care sa fie etichetate ca dietetice sau "light", cel mai probabil ai consumat produse nu tocmai sanatoase. LiveStrong te ajuta insa sa inveti care sunt cateva dintre produsele dietetice de care sa te feresti.

1. Bauturi carbogazoase dietetice

Bauturile carbogazoase in general nu sunt bune pentru sanatatea organismului, dar cele dietetice sunt si mai nocive. Si asta deoarece, desi nu contin zahar aproape deloc, au in compozitie indulcitori artificiali care nu numai ca pot fi chiar periculosi, dar, conform unor cercetari, nu te ajuta deloc sa slabesti, ba chiar pot duce la o acumulare de kilograme.

Un studiu realizat la Universitatea din Texas a aratat ca cei care consumau doua sau mai multe portii de bauturi carbogazoase dietetice pe zi au crescut in talie de sase ori mai mult decat cei care nu au baut astfel de lichide.

O posibila explicatie pentru aceste concluzii ar putea fi faptul ca persoanele care consuma bauturi dietetice considera ca pot manca ce vor, compensand astfel caloriile lipsa de la acele bauturi sau chiar consumand mai multe.

Alte studii sugereaza ca strict indulcitorii artificiali ar fi de vina, crezandu-se ca te fac sa te simti mai infometat, comparativ cu zaharul. De aceea, cel mai bine ar fi sa eviti aceste bauturi. Iar daca vrei neaparat ceva dulce, mai bine consuma ceva care sa contina zahar, dar in cantitati mici - o lingurita de zahar are cam 16 calorii.

2. Sosuri (dressing-uri) light pentru salate

Cele mai multe sosuri light pentru salate contin mai putine grasimi si mai putine calorii decat cele clasice, insa, adesea, au foarte mult zahar (uneori sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza), iar multe au in compozitie si indulcitori artificiali.

Cea mai buna solutie este sa iti faci tu sosurile pentru salate din ingrediente ca suc de lamaie, ulei de masline si condimente. Sunt delicioase si mult mai sanatoase.

3. Smoothie-uri

In ultimii ani aceste bauturi au ajuns sa figureze si in meniurile restaurantelor romanesti, exact sub denumirea originala. Insa, desi contin adesea fructe sau chiar legume in diverse proportii, ele nu sunt intotdeauna si sanatoase deoarece, in functie de reteta dupa care sunt preparate, pot avea in compozitie si mult zahar (si multe calorii).

Daca vrei un smoothie, incearca sa afli ingredientele din care este facut. De preferat este sa contina fructe sau legume proaspete, lapte sau iaurt cu continut redus de grasime si sa fie fara ciocolata si siropuri. Cel mai sigur insa este sa iti prepari tu unul acasa, cu ingredientele preferate, in proportiile dorite.

4. Iaurturi cu fructe din comert

Iaurtul simplu este unul dintre alimentele ideale pentru cei care vor sa slabesca. Insa, daca alegi iaurturi cu fructe din comert, cel mai probabil vei consuma un aliment care contine destul de mult zahar, coloranti si chiar indulcitori artificiali.

Si in acest caz, daca vrei sa mananci un iaurt cu fructe este mai bine sa il prepari acasa, pentru a obtine un produs proaspat si sanatos. Pur si simplu adauga ce fructe vrei intr-un iaurt simplu.

5. Alimente dietetice foarte procesate

In supermarketuri gasesti numeroase produse din gama celor dietetice, numai ca, de asemenea, multe contin ingrediente nu tocmai sanatoase. Citeste foarte atent etichetele si opteaza pentru produse care au ingrediente cat mai naturale, ferindu-te de cele care au denumiri pe care nu le cunosti sau/si nu le poti pronunta usor.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#alimente dietetice nesanatoase, #alimente dietetice, #alimente dietetice sanatate, #alimente light, #sucuri diet , #dieta