Tot ce trebuie sa stii despre hrana vie - avantaje, dezavantaje si ce poti sa mananci

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 11:15
9774 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre hrana vie - avantaje, dezavantaje si ce poti sa mananci

Cuptorul se va odihni de-a lungul acestei schimbari a dumneavoastra spre hrana vie sau chiar nu veti mai avea nevoie de el. In majoritatea timpului veti manca fructe, legume si cereale.

Ideea de baza de la care se porneste, este aceea ca hrana gatita, incalzita, distruge nutrientii si enzimele naturale, ceea ce este un lucru rau, deoarece enzimele imbunatateste digestia si lupta cu bolile cronice. Pe scurt, daca le gatiti, le ucideti.

De asemenea, multe persoane care au adoptat acest stil de viata, in care se consuma numai hrana vie, cruda, sunt de acord cu premiza ca gatitul face alimentul toxic; si, in plus, sustin faptul ca aceasta dieta va scapa de durerile de cap si de alergii, impulsioneaza imunitatea si memoria si joaca un rol important in lupta cu artrita si diabetul.

Functioneaza?

In mod sigur veti pierde in greutate cu aceasta dieta, din moment ce multe dintre aceste mancaruri au un continut scazut de calorii, grasimi si sodiu. De asemenea, obtineti si numeroase avantaje nutritionale, deoarece alimentele consumate sunt bogate in vitamine, minerale, fibre si fitochimicale.

Dezavantaje

Cu toate acestea, insa, sunt si dezavantaje; unul fiind acela ca cei care adopta acest stil, exclud cu buna stiinta si produsele animale si de aceea veti fi nevoit sa luati anumite suplimente pentru a acoperi si cele mai mici lacune ale dietei dumneavoastra.

Ce pot si ce nu pot sa mananc?

Ganditi-va la negatit, la neprocesat, in cea mai mare parte la mancaruri organice. Axati-va in general, pe fructe, legume, nuci, seminte si cereale abia incoltite. Puteti incerca insa, daca simtiti nevoia, si oua crude, carne sau/si peste.

Mancarea poate fi rece sau chiar putin calda, atata timp cat nu depaseste 118 grade. Puteti folosi blenderul sau alte dispozitive casnice existente in bucatarie, in afara de cuptor (se subintelege ca si cel cu microunde).

Nivelul de efort crescut

Daca va ganditi serios sa adoptati o astfel de dieta, trebuie sa stiti ceea ce presupune si sa fiti constienti ca pregatirea unei asemenea mese va poate ocupa mai mult timp. Insa, in timp, puteti deveni adevarati experti si veti face multe mixuri si cu mai putin efort.

Din cauza faptului ca sunt alimente care negatite si nepasteurizate sunt asociate cu diferite afectiuni, veti fi nevoiti sa le spalati foarte bine inainte de preparare si de doua ori mai atenti cu germenii, zmeura, sucurile, ceapa verde si salata verde.

Aceasta dieta nu este recomandata femeilor gravide - din cauza riscului de toxiinfectii alimentare -, copiilor mici, batranilor, celor cu un sistem imunitar scazut sau persoanelor suferinde de boli cronice, cum ar fi o boala la rinichi.

Ce mai trebuie sa stiti

Faptul ca cele mai multe alimentele reci nu au gluten este un aspect foarte important. Aceasta dieta va poate afecta, intr-un fel sau altul, portofelul, deoarece ingredientele organice pot fi putin mai scumpe; la fel si aparatura din bucatarie, folosita pentru prepararea lor. Dar va puteti face propria dieta, dupa propriul gust si dupa posibilitatile pe care stiti ca le detineti.

Diete sanatoase

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Avantajele si dezavantajele hranei vii, #dieta hrana vie, #sanatate hrana vie , #dieta