Trucuri pentru o dieta reusita

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 12:44
4541 citiri
Trucuri pentru o dieta reusita

Indiferent daca ti-ai ales sau nu o dieta de urmat vara asta, pentru a arata fabulos in bikini, pe plaja, exista cateva reguli de bun simt care trebuie urmate nu atat in cadrul unui regim de slabire, cat pentru un regim de viata sanatos.

Fara ca aceste reguli sa faca parte dintr-o dieta anume, ele pot fi inglobate si adaptate in orice regim alimentar, conform msn.com.

Mai multe fibre

Proteinele se digera mai incet decat carbohidratii si grasimea, deci e nevoie de mai putine calorii pentru a te simti satula. Fibrele, pe de alta parte, pe langa faptul ca incetinesc digestia pe timpul mesei, absorb apa, ceea ce face ca stomacul sa se umple, dand senzatia de satietate.

Lintea si boabele care contin amidon combina, in mod natural, proteina si fibrele in cantitati impresionante. Asa ca incearca sa le incluzi in supele sau salatele pe care le pregatesti ori chiar ca si garnitura, in locul pastelor sau orezului.

Nu te priva de somn

Studii recente au demonstrat ca privarea de somn iti face zadarnice incercarile de a intra in pantalonii tai favoriti. Cand nu dormi indeajuns, organismul tau produce grelina, un hormon care induce senzatia de foame, si mai putina leptina, hormon responsabil cu senzatia de satietate.

Disciplina te poate ajuta sa rezisti, atunci cand organismul tau simte ca cedeaza, dar, in final, este spre binele tau sa tii cont de nevoile sale.

Ai grija la marimea portiilor

Oamenii de stiinta de la Cornell University si de la University of Illinois au monitorizat comportamentul alimentar in cazul in care subiectii au avut in fata portii mai mici sau mai mari de mancare.

Concluziile, publicate de Journal of the American Medical Association, arata ca cei care au mancat din boluri mai mari au consumat cu aproximativ 50% mai multa mancare decat cei care au avut dinainte un bol mai mic.

Chiar daca, in acest caz, 50% din mancare presupunea 142 de calorii, cantitatea nu este deloc de neglijat; daca inmultiti 142 de calorii cu trei mese zilnice si apoi cu 365 de zile pe an rezulta aproximativ 20 de kilograme castigate intr-un an. Asa ca poate n-ar strica sa va luati farfurii mai mici si sa va opriti dupa prima portie.

Nu manca stand in picioare

Pe vremea cand oamenii mancau asezati in jurul unei mese, la bucatarie sau in sufragerie, ratele obezitatii erau mult mai jos. Sa fie vorba despre o coincidenta, oare? Cu siguranta, nu.

Cand mananci intotdeauna in acelasi loc, mintea ta nu asociaza alte locuri cu mancare, iar corpul nu sa semnale de apetit stimulat atat de frecvent. Asa ca obisnuieste-te sa mananci intotdeauna in acelasi loc, acasa, si, eventual, si la munca, in sala de mese.

Gata cu rontaitul pe tastatura sau pe strada, in drum spre munca. Risti sa te obisnuiesti cu toate aceste obiceiuri care iti distrug dieta.

Nu e intotdeauna bine sa ai de unde alege

Contrar modului general de gandire, varietatea nu e totul, cel putin nu cand vine vorba de mancare. Cand ai de ales din prea multe, tinzi sa iei din fiecare cate putin (atentie, sunt multe feluri!), ceea ce face ca, in final, sa aduni kilogram dupa kilogram.

In plus, studiile arata ca suntem perfect multumiti mancand des ceea ce ne face placere decat incercand fel si fel de combinatii.

Nu manca pe intuneric

A cina la lumina lumanarii poate fi romantic, dar studiile arata ca lumina difuza, in timpul mesei, predispune la consumarea unui numar mai mare de calorii.

A-ti pune "in lumina" portia de mancare nu face decat sa te ajute sa constientizezi ceea ce mananci, la fel ca si cantitatea ingurgitata. In plus, stii ca si ceilalti vad ce si cat consumi. Asa ca, pe cat posibil, tine lumina aprinsa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#greseli dieta, #trucuri dieta, #sfaturi regim slabire , #dieta