Aparatul dentar - ghid util pentru adolescenti

Advertorial
Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 14:12
41845 citiri
Aparatul dentar - ghid util pentru adolescenti
Foto: istockphoto.com

Daca te-ai decis sa iti pui aparat dentar, felicitari! Este o investitie in zambetul tau care aduce incredere in propria persoana.

In ciuda avantajelor pe care un aparat dentar le ofera (din punct de vedere estetic, dar si al sanatatii orale), adolescentii il privesc cu scepticism. Temerea ca imaginea lor va avea de suferit, ca se vor face glume, ca nu vor putea sa aiba o relatie, sunt doar cateva idei care le apar cu rapiditate in minte (de altfel nefondate).

Indiferent daca ti-ai pus aparat dentar sau inca iti faci curaj pentru a face acest pas, sfaturile de mai jos iti vor fi mai mult decat utile.

Zambetul tau conteaza

Adolescenta inseamna prietenii, petreceri, examene, primul job, moda, magazine, gadgeturi, retele de socializare. Pentru numeroasele actiuni pe care le intreprinzi ai nevoie de incredere in tine. Aceasta poate de multe ori sa faca diferenta si sa iti aduca rezultatele dorite. Si tu poti lucra intr-o multinationala, si tu te poti numara printre cei mai populari elevi din liceu, important este sa crezi in tine.

Dantura face parte din cartea ta de vizita, contribuie la prima impresie. Daca dintii tai sunt vizibil strambi, cel/cea care se afla in fata ta va spune ca esti o persoana nepasatoare. In schimb, un aparat dentar arata ca stii ce iti doresti, un zambet frumos, sanatos.

Zambeste larg cand iti faci un selfie, razi cu toata gura, fii multumit de aspectul dintilor tai cu un aparat dentar!

Modele de aparat dentar

Gratie tehnologiei avansate, astazi aparatul dentar este estetic. Unii tineri nonconformisti nu se tem sa isi arate aparatul dentar si il considera un accesoriu cool.

Trebuie sa stii ca exista aparatul dentar mobil, recomandat de regula copiilor si cel fix. Acesta din urma poate fi de mai multe tipuri, metalic, ceramic si din safir.

Dintre acestea trei, aparatul metalic va implica un cost mai mic. In cazul lui bracketurile sunt metalice, deci asadar destul de vizibile in comparatie cu bracketurile ceramice sau din safir.

Aparatul dentar din safir este ideal din punct de vedere estetic. Bracketurile sunt de culoarea dintilor, prin urmare aproape ca nici nu se observa.

Exista mai nou si aparatele dentare invizibile. Mai precis exista modelul care se aplica pe interiorul danturii, numit Incognito si cel Invisalign care este transparent, mobil si acopera intreaga dantura.

Cu cat aparatul este mai putin vizibil sau deloc observabil (nimeni nu va sti ca il ai), cu atat creste si pretul.

Tine cont ca pe tot parcursul tratamentului, igiena orala are un rol foarte important. Nu in ultimul rand, dupa ce aparatul dentar este dat jos, va fi purtat aparatul de contentie pentru ca rezultatele sa se pastreze.

In spatele cortinei

Aparatul dentar foarte popular in randul tinerilor este cel fix cu braketi. Durata tratamentul difera de la un pacient la altul. Mai jos sunt punctate cateva aspecte despre aparatul fix pe care probabil nu le stiai.

1. Vor fi aplicate in jurul bracketilor niste elastice, de regula acestea sunt transparente, astfel incat sa nu se observe. Sunt insa multi tineri care opteaza pentru elastice colorate, verzi, roz, albastre, ei fac din aparatul dentar un accesoriu cool pe care il asorteaza modului lor de vestimentatie.

2. Igiena orala este foarte importanta, este necesar sa te speli pe dinti corect si dupa fiecare masa. Da, vei avea la tine periuta de dinti si pasta.

3. O periuta interdentara este necesara pentru a curata zonele greu accesibile, pe sub sarma aparatului. Ata dentara si apa de gura vor face si ele parte din procesul igienei orale.

4. Vei putea manca absolut orice, la fel ca inainte. Nu vei avea voie sa musti dintr-un mar sau porumb fiert. Deci un fruct tare va trebui sa il tai in bucati. De asemenea, guma de mestecat va fi evitata pentru ca exista sansa sa se lipeasca de bracketi, la fel si caramelele.

5. Vei putea iesi sa mananci cu prietenii, singurul lucru de care vei avea grija, va fi ca imediat dupa terminarea mesei sa mergi la baie pentru a te spala pe dinti. In felul acesta te asiguri ca nu au ramas resturi de alimente in aparat, de altfel vizbile. O oglinda micuta va fi de asemenea un acesoriu util pe care sa il ai cu tine.

Te obisnuiesti foarte repede si usor cu aparatul tau dentar si vei fi un model pentru ceilalti colegi care te vor intreba si iti vor cere sfaturi din dorinta sa treaca si ei la actiune.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#aparat dentar , #dinti