Care sunt etapele implantului dentar intr-o zi - aspectele importante ale fiecarei faze

Sambata, 05 August 2017, ora 09:51
8739 citiri
Care sunt etapele implantului dentar intr-o zi - aspectele importante ale fiecarei faze
Foto: Pixabay

Implantul dentar intr-o zi reprezinta o noua interventie prin care poti obtine imediat efecte ce, de obicei, se intind pe mai multe luni.

Doctorul stomatolog George Ghidrai explica pentru Ziare.com care sunt etapele acestei interventii si care sunt cele mai importante aspecte ale fiecarei faze.

1. Consultatia si planificarea

Probabil ca multi dintre dvs. stiti ca planificarea unei lucrari pe implanturi dentare este cea mai importanta etapa a intregului tratament. Acest aspect se aplica cu atat mai mult in cazul implantului intr-o zi, unde o consultatie atenta si o planificare riguroasa sunt conditii obligatorii pentru succesul tratamentului.

2. Extractia dintelui distrus

Este esential ca extractia dintelui distrus sa se faca prin manevre blande, pentru a nu produce leziuni suplimentare in interiorul alveolei osoase ce sustine dintele.

Lezarea peretilor ososi in timpul extractiei va scadea prognosticul implantului imediat. Din acest motiv, multi medici prefera ca in asemenea situatii sa renunte la pozitionarea imediata a implantului si sa continue cu metoda traditionala care, chiar daca necesita mai mult timp, are in aceste cazuri sanse de reusita mult mai bune.

3. Pozitionarea implantului

Daca extractia a decurs bine, se trece la pozitionarea implantului in aceeasi sedinta. Cel mai important aspect al acestei etape este gradul de stabilitate al implantului la finalul interventiei - cunoscut sub numele de stabilitate primara.

Este foarte important ca la incheierea acestei etape, implantul sa fie stabil si fix, deoarece stabilitatea primara a unui implant este un factor determinant pentru osteointegrare. Pentru a se obtine stabilitatea primara in cazul unui dinte superior, implantul trebuie sa penetreze partea superioara a alveolei goale si sa se fixeze in osul situat deasupra acesteia.

4. Atasarea coroanei

Dupa cum probabil ati inteles deja, orice suprasolicitare a implantului in primele luni poate duce la compromiterea tratamentului. Din acest motiv, coroana dentara care se va atasa implantului nu trebuie sa vina in contact cu dintii opusi.

In prima faza, se prefera confectionarea unei coroane provizorii, din acrilat sau compozit. Aceasta va putea fi modelata pentru a reface fizionomia arcadei chiar daca nu va fi in contact cu dintii antagonisti. Odata ce osteointegrarea implantului este verificata atat clinic cat si radiologic, coroana provizorie va putea fi inlocuita cu una definitiva, din ceramica.

5. Ingrijire si intretinere

Implanturile imediate necesita o cooperare mult mai activa a pacientului privind masurile de ingrijire. Neglijarea acestora va duce aproape sigur la compromiterea tratamentului.

In primul rand, trebuie evitate orice presiuni sau forte care pot duce la mici miscari ale implantului. Este bine sa se evite masticatia in acea zona mai ales in primele luni. In plus, contactati medicul dumneavoastra daca observati orice semne de scrasnire necontrolata a dintilor.

O igiena orala riguroasa este esentiala in reusita tratamentului. Daca sunteti un mare fumator sau pastrarea unei igiene orale atat de riguroase ar putea fi o problema, s-ar putea ca implanturile imediate sa nu fie varianta ideala de tratament.

Dr. George Ghidrai

www.infodentis.com

Daca doriti mai multe detalii despre pretul unor asemenea interventii, puteti accesa acest link.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Etapele tratamentului cu implant imediat, #implant dentar o zi, #implant dentar imediat , #dinti