Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce boli ascunde respiratia neplacut mirositoare

Duminica, 10 Martie 2019, ora 08:43
19590 citiri
Ce boli ascunde respiratia neplacut mirositoare
Foto: Doctor Mihaela Dan

Cele mai comune cauze ale respiratiei neplacut mirositoare sunt, adesea, problemele dentare (infectii la nivelul dintilor si gingiilor), placa bacteriana in exces aparuta ca urmare a igienei dentare incorecte si alimente precum usturoiul sau ceapa.

Cu toate acestea, se intampla ca problema sa nu dispara nici dupa tratarea cariilor, desi avem o igiena impecabila si acordam o atentie deosebita dietei.

Doctorul Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, a explicat pentru Ziare.com care ar putea fi, in aceasta situatie, alte cauze ale respiratiei neplacut mirositoare:

Infectii respiratorii

Rinitele, sinuzitele, amigdalitele, bronsitele - insotite de secretii uneori purulente - contin numeroase bacterii care produc mirosul neplacut. Vestea buna este ca acesta dispare odata cu vindecarea afectiunii cailor respiratorii.

Afectiuni gastrice

Nu numai alimentele ingerate pot produce respiratie neplacuta, dar si infectia cu Helicobacter Pilori, agentul microbian ce cauzeaza ulcerul gastric, producand arsuri gastrice, greturi si dureri de stomac. Din fericire, acesta poate fi distrus prin tratament cu antibiotice.

Problemele hepatice grave

Mirosul de amoniac este specific cirozei hepatice. Daca este insotit si de ingalbenirea pielii si a albului ochiului si oboseala, toate aceste semne trebuie sa ne trimita de urgenta la medicul specialist.

Diabetul

Mirosul de acetona al respiratiei este specific diabetului si este produs de acumularea corpilor cetonici. In aceasta situatie, mirosul neplacut al respiratiei este semnul hiperglicemiei severe si poate fi un indicator premergator comei diabetice. Tinerea glicemiei sub control va ajuta la limitarea sau disparitia acestui neajuns, de altfel cel mai mic dintre toate complicatiile diabetului.

Insuficienta renala severa

Mirosul de peste stricat poate fi intalnit in insuficienta renala severa, cand se ajunge la dializa, dar poate fi produs si de anumite anticonceptionale.

Anumite medicamente

Anumite medicamente pot favoriza aparitia respiratiei neplacut mirositoare fie prin procesul de metabolizare a lor, din care rezulta substante cu miros specific ce se elimina prin respiratie, fie din cauza ca produc inmultirea bacteriilor prin efectul secundar de uscare a gurii (scaderea cantitatii de saliva favorizeaza inmultirea bacteriilor orale).

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie.

Contact Clinica Orto-Implant

www.ortoimplant.ro

Facebook Mihaela Dan

Facebook Orto-Implant Expert Ortodontie Stomatologie

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Boli ascunse de respira ia neplacut, #boli respiratie urat mirositoare , #dinti