Afla ce este important de stiut atunci cand mergi la medicul ortodont pentru prima data

Sambata, 06 Aprilie 2019, ora 11:44
8101 citiri
Afla ce este important de stiut atunci cand mergi la medicul ortodont pentru prima data
Foto: Doctor Mihaela Dan

Prima vizita la medicul ortodont apare fie ca urmare a recomandarii medicului stomatolog curant, fie in urma unei decizii personale de a ne schimba aspectul estetic sau pentru a rezolva problemele dentare rezultate din malpozitiile dentare si o ocluzie (muscatura) incorecta.

Doctorul Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, a explicat pentru Ziare.com cum ar trebui sa se desfasoare aceasta prima intalnire si la ce sa ne asteptam.

Citeste si Principalele cauze care duc la scoaterea nervului dentar

1. Programare telefonica sau online - dupa documentarea amanuntita printre prieteni sau pe Internet si dupa analizarea atenta a pregatirii profesionale si a rezultatelor obtinute de medicul ales, faceti-va curaj si faceti un pas spre un zambet nou, minunat: cereti o programare la un consult ortodontic.

2. Examinarea clinica a cazului dvs. in particular - odata intrat in cabinetul dentar, dupa o conversatie initiala cu medicul, acesta va examina cazul dvs. Daca aveti si o radiografie recenta (de preferat) sau chiar si mai veche, aceasta va fi analizata de catre medic, iar daca nu, veti primi o trimitere catre un centru de radiologie.

3. Detalii despre tratament - medicul ortodont va va oferi detalii despre tipurile de aparate dentare mobile sau fixe cele mai potrivite pentru cazul dvs., durata estimativa a purtarii aparatului dentar, etapele de tratament, costurile implicate etc. Tot acum veti avea ocazia sa va clarificati toate nelamuririle sau temerile avand la dispozitie informatii corecte, de la specialist: veti afla, astfel, ca montarea aparatului nu doare, insa acasa veti avea, timp de cateva zile, disconfort pana la durere, pana ce va veti obisnui cu purtarea acestuia. La fel de important este ca veti afla cum sa va ingrijiti dintii pe durata in care veti purta aparat dentar, ce alimente sunt interzise etc.

4. Amprenta - daca in urma tuturor informatiilor primite v-ati decis sa porniti mai departe pe drumul catre un zambet frumos si sanatos, urmeaza amprenta (mulajul).

5. Este posibil sa urmeze programarea la extractii dentare, daca sunt necesare, sau se trece direct la aplicarea aparatului dentar. Daca este necesar un detartraj, acesta trebuie facut cu cateva zile inainte de aplicarea aparatului. Molarii de minte, daca este necesar, pot fi extrasi inainte, in timpul sau imediat dupa scoaterea aparatului dentar. Cariile pot fi tratate inainte (recomandat), dar si in timpul tratamentului ortodontic, deoarece medicii sunt obisnuiti sa descopere si trateze carii dupa "descalecarea" dintilor.

Asadar, nu mai ezita! Solutia pentru un zambet perfect este la indemana oricui!

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie.

Contact Clinica Orto-Implant

www.ortoimplant.ro

Facebook Mihaela Dan

Facebook Orto-Implant Expert Ortodontie Stomatologie

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Prima vizita la stomatolog, #sfaturi prima vizita stomatolog , #dinti