Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Implant sau punte dentara - ce sa alegi

Sambata, 16 Iunie 2018, ora 13:19
15697 citiri
Implant sau punte dentara - ce sa alegi
Foto: Arhiva Pixabay

Chiar daca astazi implanturile dentare reprezinta metoda preferata de inlocuire a dintilor lipsa, puntile dentare traditionale (care se sprijina pe dinti naturali) nu au iesit de tot din uz.

Exista inca multe situatii in care pacientii apeleaza la acest tip de restaurare pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Bineinteles, decizia finala va depinde de mai multi factori si este bine sa discutati toate aspectele cu medicul inainte de inceperea tratamentului.

In cele ce urmeaza, vom incerca sa trecem in revista cativa factori importanti care vor sta la baza acestei decizii:

Pretul

De obicei, pretul unei punti care se sprijina pe implanturi este mai mare decat o punte traditionala. Daca va trebui sa inlocuiti mai multi dinti, va fi nevoie de mai multe implanturi, ceea ce va creste costul total.

Mai trebuie adaugat ca, in unele situatii, inainte de pozitionarea implanturilor, va trebui apelat la anumite interventii chirurgicale pregatitoare (sinus lift, aditie de os), pentru a mari suportul osos in care vor fi introduse implanturile. Aceste operatii vor creste si mai mult pretul total.

Durata tratamentului

O punte dentara clasica poate fi finalizata in 2 sau 3 sedinte, ceea ce poate insemna o durata de 2-3 saptamani. Implanturile dentare vor avea nevoie de 3 pana la 6 luni pentru a se integra in organism, iar executia lucrarii protetice poate incepe doar dupa aceasta perioada.

Chiar daca in acest moment exista noi abordari care tind sa scurteze durata tratamentului cu implanturi dentare (cunoscute sub numele de implant dentar imediat), asemenea solutii au anumite limitari si nu pot fi folosite in orice situatie clinica.

Protejarea dintilor vecini

Este poate aspectul care recomanda cel mai mult folosirea implanturilor dentare. Implanturile dentare elimina necesitatea slefuirii dintilor vecini, lucru absolut obligatoriu in cazul unei punti clasice.

Slefuirea dintilor poate duce la pierderea unor mari cantitati de tesut dentar sanatos si, uneori, chiar la devitalizarea dintilor. Mai mult, dintii slefuiti vor ramane sub puntea dentara si vor continua sa fie susceptibili la carii si afectiuni gingivale.

Estetica

In mainile unei echipe pricepute, atat restaurarile pe implanturi, cat si puntile clasice care se sprijina pe dinti naturali pot oferi rezultate estetice excelente.

De multe ori, alegerea se va face in functie de cazul clinic, existand si unele situatii (mai rare, e drept) in care un medic v-ar putea recomanda o punte traditionala (in detrimentul implanturilor) din motive estetice.

Concluzii

Implanturile dentare moderne sunt solutii extrem de eficiente si durabile in inlocuirea dintilor lipsa.

Cu toate acestea, solutia finala va depinde si de bugetul si preferintele fiecarui pacient.

Daca sunteti mare fumator, suferiti de afectiuni parodontale netratate sau pur si simplu nu aveti bugetul sau timpul necesar unui tratament cu implanturi, o punte dentara traditionala poate reprezenta unica varianta de tratament.

Dr. George Ghidrai

www.infodentis.com

Daca doriti mai multe detalii, puteti accesa acest link.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Implant sau punte dentara, #implant diferent punte dentara , #dinti