La ce e bun robotul CEREC, care are grija de dintii tai mai rapid si mai bine ca omul

Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 15:19
7669 citiri
La ce e bun robotul CEREC, care are grija de dintii tai mai rapid si mai bine ca omul
Foto: Clinica 32

Dantura impecabila intr-un timp cat mai scurt, cu materiale si tehnologie moderne si performante si disconfort minim. Sunt doar cateva exemple dintr-o serie lunga de avantaje pe care le ofera stomatologia digitala fata de medicina dentara conventionala.

Despre generatia noua de tehnologie si tehnici in medicina dentara si cum ocupa acestea, treptat, locul tehnicianului dentar a vorbit pentru Ziare.com Razvan Boberis, medic stomatolog.

Odata cu aparitia pe piata a stomatologiei digitale, problemele dentare se abordeaza diferit. Timpul redus, dar si precizia sunt doua dintre cele mai importante atuuri ale medicinei dentare moderne si digitalizate.

"Lista de beneficii nu se opreste, insa, aici. Diagnosticarea este mult mai usor de facut si mai precisa, lucrarile dentare sunt impecabile, fara urma de eroare, vizitele la dentist se micsoreaza si ca numar si ca timp, interventiile sunt minim invazive. Totul, datorita aparaturii performante si a supraspecializarii medicilor", a spus dr. Boberis, medic stomatolog cu specializare in chirurgie.

Cum poate inlocui un robot mana tehnicianului dentar?

Stomatologia digitala presupune eliminarea multor etape de laborator, a gipsului clasic, si trecerea in modul digital, de la amprenta virtuala, la designul dintilor virtual si chiar si printarea lor cu ajutorul unei "masini de frezat 3D".

"Robotul CEREC este, de fapt, inlocuitorul tehnicianului dentar. Este cel mai nou sistem de restaurare dentara, care ne permite tratamente rapide, precise si estetice.

Astfel, pacientul modern, ocupat mai tot timpul, poate beneficia de lucrari dentare intr-o singura sedinta! Robotul ne permite sa realizam intr-o singura sedinta lucrari dentare precise, functionale si estetice, din ceramica integrala sau zirconiu. Coroanele dentare, implanturile sau lucrarile sunt printate la aceasta imprimanta 3D si pot fi folosite pe loc, fara a fi nevoie de o alta vizita in cabinetul stomatologic", a explicat dr. Boberis.

CEREC le ofera medicilor stomatologi posibilitatea de a fabrica si monta o coroana dentara intr-o singura sedinta.

De departe, cel mai mare avantaj al acestor coroane il reprezinta timpul redus necesar tratamentului, eliminandu-se amprentarea traditionala, totul fiind computerizat.

Insa pe lista avantajelor se afla si calitatea coroanelor, forma si marimea dintilor pe implant fiind identica cu cea a dintilor naturali, softul recunoaste morfologia dintilor existenti si proiecteaza pe cei virtuali asemanator. Urmeaza procedura de transmitere a informatiei aparatului de frezare, cu ajutorul tehnologiei wireless.

Acest aparat va realiza coroana dentara din ceramica sau zirconiu translucent.

Razvan Boberis, medic stomatolog

Clinica 32

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liderul aparaturii in stomatologia digitala, #robot CEREC , #dinti