Specialistii Academiei Americane de Cosmetica Dentara spun ca 99,7% dintre oameni considera zambetul un aspect important al vietii sociale, iar 74% cred ca un zambet inestetic poate dauna carierei si succesului.
Si in timp ce femeile zambesc de 62 de ori pe zi, iar barbatii de numai opt ori, o dantura fara cusur devine o necesitate, cu atat mai mult cu cat dintii frumosi reprezinta un avantaj in orice situatie. Inseamna totodata o completare a imaginii noastre, fiind printre primele carti de vizita pe care le afisam, explica Dr. Cosmin Ulman, director asociat Clinica Stomatolofica Trident, pentru
Ziare.com.
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: 5 trucuri pentru o dantura frumoasaIn plus, un zambet stralucitor, o dantura armonioasa aduc un adevarat avantaj in unele situatii, cum ar fi o negociere, o discutie din care dorim sa obtinem un atu.
Cum sa ai un zambet sanatosProcesul de albire imbunatateste vizibil zambetul prin modificarea culorii si tonurilor dintilor, indepartand coloratiile interne ale acestora.
Important pentru un zambet de succes este
igienizarea periodica profesionala realizata de catre medicul dentist in cabinet prin aplicarea de revelatori de placa bacteriana, detartraj, periaj profesional urmat de o
igienizare corecta si regulata acasa prin periajul de doua ori pe zi cu periuta obisnuita si cu cea interdentara, utilizarea apei de gura si a atei dentare.
Pentru control si igienizare este recomandata
vizita la cabinetul stomatologic de cel putin doua ori pe an, pentru ca zambetul poate fi afectat de modificarea culorii dintilor, sensibilitatea gingiilor, care pot duce la deteriorarea dintelui.
Chiar si atunci cand ne aflam in miscare (cand calatorim sau avem o zi aglomerata) trebuie sa ne pastram obiceiurile sanatoase si sa folosim
apa de gura dupa fiecare masa, ata dentara sau sa mestecam guma fara zahar, pentru a stimula secretia salivara si pentru a reduce acizii placii bacteriene.
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Reconstructia dintelui - cand e nevoie si cum se faceFatetele dentare: cat dureaza si cum se realizeazaO modalitate practica si confortabila de a corecta problemele zambetului sunt
fatetele dentare, extrem de usor de aplicat. Dupa numai doua sedinte, pacientul poate sa aiba zambetul mult visat, pentru ca sunt acoperiti dintii sparti, fisurati sau ciobiti, cei colorati inestetic, decolorati sau patati, se pot alinia dintii cu anomalii de forma sau cei pozitionati necorespunzator.
Procedura este simpla: prin folosirea unui adeziv de cimentare, se aplica fatetele pe suprafata frontala a dintelui, realizand astfel o dispunere optima in raport cu ceilalti
dinti frontali. Fatetele dentare reprezinta pentru dintii sanatosi o protectie pe termen lung impotriva cariilor. Fiind realizate dintr-un portelan rezistent, pastreaza aspectul translucid al dintelui, ceea ce garanteaza ca in timp, dintii fatetati vor ramane stralucitori si albi.
Zambetul este acel accesoriu care ne intregeste intr-un mod deosebit tinuta, este o completare a imaginii noastre, de aceea trebuie sa avem mare grija de el. Detaliile conteaza, iar imbunatatirea aspecului general trebuie sa includa zambetul si dintii.
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: De cand trebuie sa duci copilul la stomatologEstetica acestora ofera un rezultat spectaculos, eclipsand de cele mai multe ori operatiile estetice. Asadar, prin corectarea aspectului, a formei, spatierilor, inaltimii sau latimii dintilor, zambetul poate fi transformat in investitia cea mai buna.
Dr. Cosmin Ulman, director asociat Clinica Stomatologica Trident.www.clinicatrident.roDaca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.