Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Laserul, in tratamentul parodontal

Vineri, 27 Martie 2015, ora 16:40
4392 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Laserul, in tratamentul parodontal
Foto: LLL Dental

LASER (sau Lumina Amplificata prin Stimularea Emisiei de Radiatie) este o lumina cu putere amplificata, monocroma, unidirectionala. In stomatologie se foloseste pentru manopere ce tin de zona esteticii dentare sau a chirurgiei oro-maxilo-faciale, insa principala utilizare este in parodontologie - ramura stomatologiei care se ocupa de sanatatea tesuturilor ce sustin dintii pe arcada dentara.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Cum folosim corect ata dentara

Boala parodontala are ca principale semne: sangerari gingivale la periaj, retragerea gingiilor, halena (respiratie urat mirositoare). Aceste semne pot fi insotite de mobilitate dentara, explica pentru Ziare.com dr. Claudiu Lupascu.

Pacientii trebuie sa faca o vizita medicului stomatolog daca prezinta aceste simptome, deoarece in cabinetul stomatologic se poate face o diagnosticare corecta a acestei boli dupa o serie de radiografii si tomografii pentru evaluarea suportului osos din jurul dintilor.

Tratamentul clasic pentru imbolnavirile parodontale este reprezentat de chirurgia parodontala cu lambou, manopera care-i sperie pe multi dintre cei afectati. Evitand tratamentul, acesti pacienti risca sa piarda dintii si sa dobandeasca alte probleme de sanatate generala determinate de boala parodontala. Pentru ei, solutia salvatoare este alternativa blanda, fara incizii - Tratamentul Parodontal Laser LLL (Low Level Laser - laser de intensitate joasa).

Laserul are o emisie de energie care vaporizeaza in mod selectiv doar bacteriile si tesuturile afectate de boala din santul gingival si pungile parodontale, tesuturile sanatoase ramanand neafectate.

Eficienta tratamentului se manifesta in special la formele incipiente si moderate ale bolii, cand putem spera in vindecare. In formele severe, avansate, produce o imbunatatire a sanatatii parodontale si o reducere semnificativa a ritmului evolutiei bolii.

Dupa realizarea tratamentului sunt indicate controale periodice si respectarea indicatiilor pentru a mentine rezultatele obtinute in urma tratamentului cu laser.

Dr. Claudiu Lupascu

LLL Dental

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tratament paradontal cu laser, #laser paradontoza, #tratare paradontoza dentist, #LLL Dental, #laser parodontologie , #dinti