Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Solutia, daca ti-e frica de cabinetul stomatologic

Marti, 23 Iunie 2015, ora 17:30
4336 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Solutia, daca ti-e frica de cabinetul stomatologic
Foto: LLL Dental

Este o realitate faptul ca foarte multi pacienti nu vin la dentist din cauza fricii de interventiile stomatologice. Mai mult, pentru o buna parte dintre ei, vizita in sine reprezinta un motiv suficient de inspaimantator si stresant.

Astfel, noi, medicii stomatologi, ajungem sa alocam timp pretios dintr-o consultatie intelegerii temerilor pacientilor si pregatirii psihologice. Atunci cand teama de interventiile stomatologice este mult prea mare si impiedica actul medical, inhalosedarea reprezinta o salvare, explica pentru Ziare.com dr. Manuela Lupascu.

Aceasta tehnica ii ajuta pe multi pacienti sa isi depaseasca frica, avand ca scop relaxarea inaintea si in timpul procedurilor stomatologice.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Laserul, in tratamentul parodontal

In ce consta

Pentru inhalosedare se foloseste un amestec de oxigen cu protoxid de azot (asa numitul gaz ilariant) administrat pe cale respiratorie. Protoxidul de azot inhalat in amestec cu oxigenul produce o sedare constienta, adica pacientul nu mai este anxios, dar poate raspunde intrebarilor si coopereaza pe parcursul tratamentului, relaxandu-se profund.

Este important de subliniat ca inhalosedarea este cel mai sigur sedativ folosit in stomatologie. Este o metoda blanda, sigura, eficienta si bine primita de pacienti.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Metoda prin care dintii "irecuperabili" sunt salvati

Amestecul de gaze folosit este total netoxic, iar efectul lui dureaza doar atat cat este administrat. In momentul opririi lui dispar si efectele de sedare, gazele eliminandu-se din organism in 2-3 minute la nivel pulmonar.

Aceste caracteristici il recomanda atat copiilor, cat si adultilor, ajutandu-i sa-si invinga teama de medicul stomatolog si de tratamentele dentare.

Inhalosedarea a devenit o practica foarte populara datorita avantajelor oferite atat medicilor, cat si pacientilor. Pentru anumiti pacienti, folosirea protoxidului de azot a devenit singura metoda prin care pot sa accepte tratamentele stomatologice si sa isi imbunatateasca sanatatea orala.

In plus, inhalosedarea ne ajuta la: controlul reflexului de voma, eliminarea amintirilor neplacute legate de tratamente, precum si la scurtarea numarului de programari.

Asadar, interventiile stomatologice generatoare de temeri si amintiri neplacute sunt demult istorie, pentru ca acum ne aflam intr-o noua era a stomatologiei.

Dr. Manuela Lupascu, medic stomatolog specialist in stomatologie generala

LLL Dental

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Solutia pentru frica de stomatolog, #gaz ilariant dentist, #gaz ilariant stomatolog, #gaz ilariant efecte, #LLL Dental, #dr Manuela Lupascu stomatolog, #frica dentist solutii , #dinti