Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Cei mai periculosi indulcitori alimentari

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 19:40
5998 citiri
Cei mai periculosi indulcitori alimentari
Foto: fitlifestyle.blogspot.com

Este foarte greu si scump sa mananci doar alimente fara aditivi, insa unii sunt extrem de periculosi pentru sanatatea ta. Indulcitorii se gasesc in majoritatea produselor pe care le consumam, iar efectele pe care ei le au asupra sanatatii sunt chiar ingrijoratoare.

Acesulfam-K este folosit pentru producerea dulciurilor, in cazul produselor coapte, al gumei de mestecat, conservelor de fructe si sucului dietetic, dupa cum informeaza Care 2.

Acesulfam-K este de 200 de ori mai dulce decat zaharul. Studiile efectuate inca din anii '70 au aratat ca el poate cauza cancer. O cantitate prea mare poate provoca probleme ale glandei tiroide.

Aspartamul este folosit in producerea cerealelor pe care le mancam la micul dejun,

a iaurtului si a produselor care vin congelate. Ca si Acesulfam-K, el este de 200 de ori mai dulce decat zaharul.

De asemenea, guma de mestecat contine acelasi ingredient, dar si iaurtul. El este folosit la 6.000 de produse in intreaga lume. Studiile de specialitate arata ca el poate cauza cancer sau probleme neurologice. Aspartamul scade aciditatea urinei si predispune tractul urinar la infectii.

Zaharina este folosita pentru multe produse dietetice. Ea este de 250 de ori mai dulce decat zaharul. Poate sa provoace cancer al vezicii urinare, al uterului, ovarelor, precum si cancer de piele.

Un studiu a aratat ca zaharina si ciclamatul sunt asociate in primul rand cu cancerul vezicii urinare. In SUA, in 1977, autoritatile au incercat sa interzica zaharina. Totusi, presiunea industriei de profil a dus la mentinerea ei pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#alimente mancare dulciuri zaharina, #aspartam zahar suc bomboane , #dulciuri