O reteta pe zi: Tarta cu crema de avocado

Duminica, 12 Mai 2013, ora 09:35
6454 citiri
O reteta pe zi: Tarta cu crema de avocado

Nu poti sa rezisti in fata acestei minunatii. Tarta cu crema de avocado este un rasfat pe care trebuie sa-l incerci pentru ca este speciala din toate punctele de vedere. Este deliciosa, inedita, rafinata si sanatosa.

Tarta cu crema de avocado este un desert scump, dar isi merita din plin fiecare banut. Ca sa o faci ai nevoie de 250 de grame de biscuiti simpli, zdrobiti bine, 100 de grame de unt topit, doua plicuri de gelatina granule, 750 de grame de crema de branza dulce, trei linguri cu zahar pudra, doua fructe de avocado mari si bine coapte, doua lime, fructe de padure pentru decor.

Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si se aseaza pe fundul unei tavi cu pereti detasabili. Preseaza bine si da blatul format la cuptor pentru zece minute la foc mic ca sa se usuce. Lasa blatul la racit.

Taie avocadi in bucati si paseaza-l foarte bine cu o furculita, pana rezulta un piure fin. Adauga sucul de la cele doua lime si coaja rasa. Adauga branza dulce si zaharul si omogenizeaza bine totul cu un mixer la viteza mica pana rezulta o spuma fina, cel mult trei-patru minute. Adauga gelatina scursa de apa si amesteca in continuare un minut. Pune compozitia peste blatul de biscuiti si da totul la rece pentru cateva ore. Decoreaza cu fructe de padure si sos de fructe. Desertul este spectaculos, iar culoarea tartei unica.

Incearca si quiche cu ciuperci, placinta frantuzeasca

Poti decora cu kiwi si frunze de menta sau cu felii de avocado si banane. Daca vrei o varianta mai dulce pune mai mult zahar. Pune in compozitie bucatele de ciocolata.

Poti sa folosesti ce fel de gelatina vrei si o adaugi in crema conform intructiunilor. Daca crema de branza este foarte proaspata, bine scurta si daca adaugi banane, poti renunta la gelatina, dar trebuie sa stea in frigider cel putin 12 ore inainte de a fi servita.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#prajitura avocado, #reteta tarta avocado , #dulciuri