Renunta la zahar si vei avea tensiunea mai mica!

Marti, 25 Mai 2010, ora 17:46
5533 citiri
Renunta la zahar si vei avea tensiunea mai mica!

Daca relatia dintre sare si tensiune este binecunoscuta, cele mai recente cercetari au scos la iveala faptul ca si intre zahar si tensiune exista o relatie directa - cu cat mai multe bauturi dulci, cu atat mai mult va creste si tensiunea.

Cercetatorii americani de la Universitatea de Stat Louisiana, cei care au realizat studiul, au descoperit ca chiar si renuntarea la o singura bautura dulce, zilnic, duce la o semnificativa scadere de tensiune in urmatoarele 18 luni, mai ales in cazul pacientilor obezi cu tensiune mare, relateaza Reuters.

Excesul de zahar din alimentatie nu numai ca duce la obezitate, ci predispune la diabet, boli de inima si accidente cerebrale. Acesta este si motivul pentru care unele state, inclusiv California si New York, au introdus taxe suplimentare pe bauturile dulci.

In cadrul studiului au fost monitorizati 810 adulti cu varste cuprinse intre 25 si 79 de ani, toti cu tensiune mare. La inceputul studiului, ei consumau circa 310 ml de bauturi indulcite cu zahar sau fructoza zilnic. Dupa 18 luni, perioada in care media bauturilor dulci consumate scazuse la jumatate din acaesta cantitate, s-a observat ca si tensiunea scazuse semnificativ.

Statisticile arata ca un american de rand consuma zilnic 828 de ml de bauturi indulcite zilnic. Chiar daca acestea nu cresc de la sine tensiunea, sunt un factor de risc pentru obezitate si boli de inima.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#zahar tensiune, #dulciuri hipertensiune, #bauturi dulci tensiune, #coborare tensiune arteriala, #alimentatie tensiune mare , #dulciuri