Un dulce de sarbatoare: Tort de Anul Nou

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 19:13
7833 citiri
Un dulce de sarbatoare: Tort de Anul Nou
Foto: Good Food

Masa de Anul Nou fara tort nu se poate! Evident il poti cumpara, dar nu exista bucurie mai mare decat sa-l faci in casa.

Am ales cu multa atentie aceasta reteta. Este festiva, teribil de gustoasa si nu-i deloc complicata.

Tortul de Anul Nou este un tort cu blat cu ciocolata, crema fina si dulceata de cirese (cea pe care o ai in casa este foarte buna). In locul dulcetii de cirese merge la fel de bine si dulceata de caise sau cea de capsune, sau orice dulceata ai in casa.

Pentru tortul de Anul Nou ai nevoie de 175 de grame de unt si putin in plus pentru uns tava, 200 de grame de ciocolata neagra, 300 de grame de faina, 375 de grame de zahar, 25 de grame de cacao, un plic de praf de copt, 2 oua si 200 de grame de iaurt.

Iti mai trebuie pentru umplutura 400 de grame de dulceata, o canita de visine din visinata si 100 de mililitri de visinata, 300 de grame de crema de branza, 3 linguri de zahar pudra, 200 de grame de frisca, cateva cirese din dulceata (sau alte fructe), pentru ornat.

Pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili. Trebuie unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Incinge cuptorul la 180 grade.

Pune intr-un vas untul si jumatate din ciocolata, rupta in bucati, iar vasul deasupra unei oale cu apa puse pe foc. Amesteca pana ce se topeste complet. Da deoparte.

Separat amesteca faina, zaharul (pentru blat), cacaoa si praful de copt, plus putina sare. In al treilea vas bate bine ouale si iaurtul.

Pune amestecul de ciocolata si unt, apoi amestecul de oua si iaurt in ingredientele uscate. Amesteca bine si adauga 70 de mililitri de apa calda. Amesteca pana ce aluatul se omogenizeaza complet.

Pune aluatul in vasul pentru copt si coace-l timp de 50 de minute la foc moale. Este gata cand a crescut frumos. Verifica cu o scobitoare daca este bine copt.

Taie blatul dupa ce s-a racorit complet in doua sau in trei. Insiropeaza fiecare blat cu visinata (diluata cu cateva linguri de apa sau cu putin sirop de fructe). Blatul nu trebuie insiropat tare, pentru ca este umed si pufos.

Incearca si tort de biscuiti si caramel

Rastoarna dulceata si amestec-o cu o lingura-doua de apa (daca este prea groasa, ca sa se desfaca putin). Adauga visine din visinata (merge si fara). Crema de branza se freaca bine cu zaharul pudra. Adauga frisca batuta si amesteca usor.

Asamblarea tortului: pune o parte de crema de branza, deasupra dulceata, apoi al doilea blat si repeta daca ai taiat blatul in trei. Deasupra pune restul de ciocolata topita usor in prealabil si decoreaza cu cirese sau alte fructe. Lasa tortul la rece cel putin trei ore inainte sa-l servesti.

Poti asambla tortul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, ca sa-ti fie mai usor, si sa-l lasi la rece in forma.

La multi ani!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#un dulce de weekend, #un dulce de sarbatoare, #reteta tort Anul Nou, #reteta tort Revelion 2013 , #dulciuri