Un dulce de weekend: Tarta cu fructe si migdale

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 15:27
7109 citiri
Un dulce de weekend: Tarta cu fructe si migdale
Foto: Good Food

Daca este weekend trebuie sa fie si un dulce special pregatit pentru aceste zile. Inainte de reteta, o scurta pledoarie in favoarea migdalelor incluse in prajituri si in alte preparate.

In primul rand, migdalele se gasesc foarte usor, in toate marile magazine. Nici nu sunt exagerat de scumpe. Le gasesti intregi sau fulgi. Cele mai bune sunt cele intregi, dar merg si fulgii, mai ales pentru unele prajituri.

Migdalele intregi le poti pisa, intr-un mojar, le poti toca sau le poti pisa usor, dupa care sa le transformi in faina, in masina de macinat cafea. O lingura cu faina de migdale adaugata in orice aluat o sa-l faca mult mai gustos, dar si mult mai sanatos, pentru ca migdalele sunt o binefacere pentru organism.

Prajituri celebre: Tortul Reginei

Si acum reteta: pentru tarta merg orice fel de fructe, proaspete sau congelate. Cele mai bune alegeri: capsunile, afinele sau visinile. Ca sa o prepari, ai nevoie de 150 de grame de migdale, 150 de grame de unt, 150 de grame de zahar, 150 de grame de faina, patru oua, esenta de vanilie, 250 de grame de fructe curatate si bine scurse, un plic de praf de copt, doua linguri cu fulgi de migdale si o lingura de zahar pudra pentru decor.

Pregateste tava pentru copt. Cea mai buna: o tava rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul de 25-30 de centimetri, pentru ca tarta sa fie inalta. Unge tava cu putin unt si incinge bine cuptorul.

Intr-un vas pune untul si zaharul si amesteca bine pana rezulta o crema, apoi adauga ouale pe rand si esenta de vanilie. Piseaza marunt o mana de migdale si adauga-o in amestecul cu unt. Restul migdalelor transforma-le in faina.

Incorporeaza faina de migdale apoi si faina normala si praful de copt. Adauga fructele si amesteca usor. Rastoarna compozitia in tava si coace tarta pentru 40-50 de minute pana cand devine ferma la atingere si aurie. Scoate tarta din tava, abia dupa ce s-a racorit putin. Pudreaz-o cu zahar si presara fulgii de migdale.

Este perfecta cu o lingura de frisca sau smantana batuta, alaturi sau cu o crema fina de vanilie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#dulce de week end, #prajituri celebre, #retete migdale , #dulciuri