Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un dulce de weekend: Prajitura englezeasca cu miere

Duminica, 06 Mai 2012, ora 08:45
6744 citiri
Un dulce de weekend: Prajitura englezeasca cu miere
foto: good food

Desi suna pompos, prajitura englezeasca cu miere este un dulce de o simplitate desavarsita. Este o prajitura veche, pe care probabil a mancat-o si Regina Victoria, dar pe care englezii, conservatori prin excelenta, o prepara si astazi. Prajitura englezeasca cu miere este genul de dulce care se preteaza perfect pentru a fi facut in casa.

Ca sa pregatesti prajitura englezeasca cu miere ai nevoie de 250 de grame de miere, 225 de grame de unt gras (cel cu 80% grasime este perfect), 100 de grame de zahar brun (merge si cel normal, dar cel brun este de preferat), patru oua si 300 de grame de faina. Iti mai trebuie un plic de praf de copt si un baton de vanilie sau esenta de vanilie veritabila. Aroma face parte din savoarea prajiturii.

Incinge cuptorul si pregateste o forma rotunda, cu peretii detasabili, cu diametrul de 20 de centimetri. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu putina faina.

Taie untul in bucatele si pune-l intr-un vas impreuna cu mierea (pastreaza doua linguri de miere pentru uns prajitura, la final), si zaharul. Pune vasul pe foc foarte mic si topeste totul. Nu lasa compozitia sa se incinga. Trebuie doar sa se incalzeasca usor, pentru ca ingredientele sa se topeasca. Cand amestecul devine fluid da focul mai mare si din momentul in care amestecul para sa fiarba tine vasul pe foc exact un minut. Da deoprate si lasa sa se raceasca bine pentru circa 30-40 de minute.

Incearca si checul cu banane si nuci

Adauga in compozitia bine racorita ouale pe rand si amesteca bine dupa fiecare. Adauga aromele. Trebuie spus ca pentru aceasta prajitura merge foarte bine si coaja de lamaie, dar si pudra de ghimbir, in loc de vanilie, care ramane insa prima alegere.

Amesteca faina cu praful de copt si adauga totul, dupa ce ai cernut faina, in amestecul de baza. Pune compozitia in vasul pentru copt si coace prajitura pentru 50-60 de minute pana ce trece testul scobitorii. Trebuie sa creasca frumos si sa se coloreze in aramiu cand este gata. La atingere este ferma, dar se simte o textura pufoasa. Lasa prajitura englezeasca cu miere sa se raceasca bine, in tava in care s-a copt inainte de a o scoate.

Aseaza prajitura pe un platou si intinde mierea pastrata pe deasupra. Prajitura englezeasca cu miere este excelenta simpla cu o cana de lapte rece alaturi sau innobilata cu inghetata si frisca.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#reteta prajituri de casa, #retete de dulciuri, #prajituri celebre, #reteta prajitura miere englezeasca , #dulciuri