Actiuni banale care iti provoaca dureri de spate - cum le poti evita

Luni, 13 August 2012, ora 07:02
9625 citiri
Actiuni banale care iti provoaca dureri de spate - cum le poti evita

Te apleci peste birou sa bagi un fir in calculator, peste chiuveta cand te speli pe dinti sau stai si te odihnesti pe o canapea moale. Apoi te plangi ca te doare spatele si nu stii de ce.

Sunt unele obiceiuri aparent fara vreun risc, dar care in timp, adunate, produc efecte adverse si dureri. Iata care sunt acestea, conform Daily Mail:

Obiceiuri din bucatarie

Una dintre cele mai comune greseli este aceea de a nu indoi picioarele atunci cand te apleci sa iei ceva. Fie ca scoti punga cu gunoi din cos, te apleci sa te uiti in cuptor cand pregatesti ceva de mancare sau ridici o lingura de pe jos, intotdeauna indoaie genunchii, nu mijlocul. Mai ales daca este ceva greu, trebuie sa faci acest lucru, pentru a nu pune presiune asupra discurilor spinarii.

Conduci cu copiii in masina

Drumurile lungi cu copii in masina nu sunt doar un test al rabdarii tale, ci iti pot provoca si dureri de spate si gat. Tot timpul trebuie sa te rotesti spre bancheta din spate, sa le iei si sa le dai diverse obiecte si sa te uiti daca totul este in ordine.

Incearca sa folosesti o perna pentru spate si chiar una pentru gat, astfel incat sa eviti disconfortul.

Fumatul

Fumatorii, in special cei tineri, au un risc cu 31% mai mare de a simti dureri de spate fata de cei care nu au fumat niciodata. Acest obicei incetineste circulatia sangelui, asa ca mai putin sange este dus spre maduva spinarii si discuri si articulatii. Chimicalele din tigari reduc densitatea osoasa, ducand la osteoporoza, care adesea afecteaza si sira spinarii.

Stai pe o canapea prea confortabila

Multe dintre canapelele moderne sunt prea joase si prea moi. Coloana vertebrala ajunge stand in forma literei C, cu muschii si ligamentele intinse la maxim. Foloseste perne suplimentare pentru a-ti sprijini mai bine corpul. Fotoliile extensibile sunt mai confortabile si ofera mai mult sprijin spatelui.

Ai grija si atunci cand dormi: asigura-te ca gatul si coloana sunt aliniate perfect. Este important ca salteaua sa nu fie prea moale. Daca ai umerii mari, foloseste o perna mai groasa. Nu este indicat dormitul pe burta, cu capul intors intr-o parte, caci produce o aliniere anormala a oaselor.

Ignori grasimea abdominala

Excesul de grasime in zona abdominala poate sa iti produca probleme cu spatele, caci muschii sai trebuie sa se forteze mai mult. Poate ca din punct de vedere estetic burtica poate sa fie acoperita cu haine croite special, dar sanatatea nu poate fi pacalita.

Folosesti laptopul

Daca folosesti un laptop cu touchpad in loc de mouse, este rau pentru umerii si gatul tau. Felul in care iti pozitionezi mana pentru a folosi cursorul face rau muschilor, pe cand atunci cand ai un mouse in lateral, mainile nu sunt chinuite. Si telefoanele mobile sunt o problema, devenind din ce in ce mai mici si multa lume avand tendinta sa isi indoaie gatul si sa coboare capul pentru a vedea ce scrie pe ecran.

Iti speli dintii

Daca deja ai probleme cu durerile si intepenelile de spate, chiar si banalul spalat pe dinti constituie o problema. Ai grija si atunci cand dai cu aspiratorul, speli pe jos, gradinaresti sau speli vase. Daca stii ca ai probleme cu coloana si vrei sa iti pui casa la punct intr-o zi, este bine sa iti iei o centura speciala de sustinere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#durere spate cauze, #durere spate lucruri periculoase, #durere spate motive, #durere spate prevenire , #durere