Alimente care te scapa de dureri

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 21:31
5737 citiri
Alimente care te scapa de dureri

Atunci cand ai dureri, poti sa iei medicamente sau sa apelezi la ceva natural. Unele alimente, dar si condimente, au efect de ameliorare a durerii.

Iata care sunt cateva dintre acestea, potrivit LiveStrong:

Scortisoara

Scortisoara este unul dintre cele mai vechi si apreciate condimente, reducand inflamatiile in organism si anihiland bacteriile. Poate sa diminueze umflaturile si durerea, protejand intregul corp.

Ghimbirul

Acesta are compusi cu efect anti-inflamator, care reduc durerile si anuleaza raul facut corpului de radicalii liberi. Previne cancerul colorectal si creste imunitatea, ajutand si in cazul raului de masina sau a greturilor matinale.

Ceapa

Ceapa este bogata in sulf, care ii da si mirosul intepator. Aceasta ajuta la prevenirea colesterolului ridicat si a cancerului.

Nucile

Nucile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente existente, fiind pline de acizi grasi omega 3, cu proprietati anti-inflamatorii. Ai grija doar la cantitate, caci ele au si multe calorii.

Turmericul

Turmericul este bogat in curcumina, despre care cercetatorii de la Centrul Universitar din Maryland spun ca are proprietatea de a calma durerea cronica, provocata de inflamatiile din organism.

Ananasul

Ananasul ajuta in special la ameliorarea durerilor provocate de entorse si lovituri. Este bun si in caz de artrita reumatoida, datorita bromelainei continute.

Morcovii

Morcovii sunt bogati in carotenoide, un grup de fitochimicale care protejeaza corpul de radicalii liberi si intaresc imunitatea. In plus, ajuta la diminuarea inflamatiilor din organism. Alimente cu proprietati similare sunt piersicile, rosiile, cartofii dulci sau dovlecii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alimente ameliorare dureri, #calmare dureri dieta, #alimente ameliorare inflamatii organism , #durere
Comentarii