Ardeiul iute trateaza durerile de spate

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 08:45
17637 citiri
Ardeiul iute trateaza durerile de spate

Ardeiul iute cultivat in intreaga lume pentru utilizarile lui in bucatarie, este cunoscut si ca planta decorativa dar si pentru proprietatile sale vindecatoare.

Ardeiul iute contine capsaicina, o substanta care are proprietatea de a reduce durerile si inflamatiile si de a impiedica formarea cheagurilor de sange si a depozitelor de grasimi pe peretii arterelor.

O jumatate de ardei iute pe zi are efecte benefice asupra sistemului nervos, creand o stare de buna dispozitie. Daca raceala sau gripa s-au instalat deja, putin ardei iute alunga boala ca prin minune. Ardeiul iute regleaza tensiunea arteriala, intareste inima si arterele.

In caz de congestia a sinusurilor, se adauga ardei iute intr-un pahar cu apa si incet, se trage amestecul pe fiecare nara. Atentie insa, narile sa nu fie ranite pe interior de la prea mult sters nasul. Nasul infundat se mai poate desfunda inspirand in dreptul unui ardei iute taiat marunt.

Daca tocmai ai venit de la un drum lung si esti obosit si infrigurat sau suferi adesea de frig, mananca putin ardei iute. Pe data corpul iti va fi inundat de o caldura binefacatoare si te vei simti mult mai bine.

Gargara cu solutie de ardei iute se recomanda in caz de dureri in gat dar si impotriva infectiilor aparute la nivelul gingiilor. Clatirea gurii cu solutie de ardei iute inlatura abcesele si vindeca mai repede ranile provocate de extractii.

Ardeiul iute, consumat proaspat, uscat sau sub forma de pulbere, obtinuta din macinarea ardeiului uscat, este un foarte bun stimulent al digestiei. Nu trebuie insa, consumat in exces deoarece, alaturi de alte alimente condimentate, poate crea arsuri, iritatii ale sistemului digestiv si chiar ulcer.

Ardeiul iute are capacitatea de a ne scapa de durerile de spate fiind unul din cele mai cunoscute remedii impotriva acestor dureri. Capsaicina din compozitia lor are proprietatea minunata de a inhiba durerile. Pe zona dureroasa se fac masaje cu un amestec format din parti egale de glicerina si tinctura de ardei iute.

Tinctura de ardei iute se poate prepara acasa. Se umple un borcan pe trei sferturi cu ardei iute, tocat marunt, de preferinta rosu, peste care se toarna alcool alimentar, vodca sau tuica facuta in casa. Se infileteaza bine borcanul si se lasa la macerat, la caldura, timp de 14 zile, agitandu-se din cand in cand, dupa care se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle inchise la culoare.

Cunoscatorii spun ca tinctura de ardei iute se mai foloseste si impotriva alcoolismului. Se iau zilnic cate 10, 15 picaturi.

Sa avem sanatate!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#ardei iute contra frigului, #ardei iute reumatism, #ardei iute bucatarie , #durere