Cauze pentru durerile de burta

Luni, 14 Mai 2012, ora 07:01
151671 citiri
Cauze pentru durerile de burta

Cateodata durerea de burta are o cauza evidenta, fiind usor sa-ti dai seama unde ai gresit si sa descoperi cauza disconfortului. Alteori, insa, durerea pare sa nu aiba vreun sens, astfel incat nu stii nici ce sa faci pentru a o evita si pentru ca ea sa treaca.

In functie de simptomele pe care le prezinti, poti sa iti dai seama si de motivele ce le provoaca, cel putin in unele cazuri, conform Daily Mail:

Te balonezi dupa ce mananci: posibila cauza - diabet

Intr-unul dintre cele 136 de studii legate de diabet realizate la Universitatea din Sidney, Australia, se arata ca 35% dintre persoane sufera de balonare si 27% au crampe, diaree sau constipatie destul de des. Un nivel ridicat de glucoza, asociat cu diabet, poate sa declanseze aceste reactii in organism, dupa cum explica Richard Ross, de la Universitatea Sheffield.

Procesul digestiv se ingreuneaza, aparand probleme neuropatice. In jus de 10-20% dintre bolnavii diagnosticati recent cu diabet au si neuropatie, tratamentul constand in aducerea glucozei din sange la un nivel normal.

Abdomen dureros cand stranuti sau tusesti: posibila cauza - un disc vertebral ranit

Discurile coloanei vertebrale au rolul de a absorbi socul. Daca unul dintre acestea se crapa, substanta din interiorul lui se scurge, punand presiune pe canalul vertebral si provocand durere la fiecare miscare brusca.

Nervii din aceasta zona se extind in zona abdominala, astfel incat si durerea este difuzata acolo. In general o asemenea problema dureaza in jur de 6 saptamani pentru a fi remediata printr-o combinatie de terapie fizica si medicamente care ajuta la eliberarea durerii. In cazuri severe poate sa fie nevoie de operatie.

Trebuie sa mergi des la toaleta: posibila cauza - bauturi dietetice, guma de mestecat

Sucurile dietetice si guma de mestecat fara zahar poate ca te ajuta sa nu te ingrasi (desi e discutabil), dar este posibil ca ele sa aiba un efect secundar neplacut. Intr-un studiu realizat la Spitalul Universitar Charite s-a constatat ca sorbitolul nu este bine absorbit de intestine, devenind hrana pentru bacterii, ceea ce duce la flatulente, balonare si crampe.

Senzatie de arsura: posibile cauze - zona zoster

Zona zoster este cauzata de acelasi virus precum varsatul de vant, multe persoane avand aceasta afectiune in copilarie si virusul ramanand inactiv, pana cand se muta in sistemul nervos si se activeaza.

In general, sistemul nostru imunitar tine lucrurile sub control, dar virusul se trezeste la viata atunci cand apararea organismului este compromisa, precum momentele in care ai alte boli sau cand esti foarte suparat ori stresat.

Virusul poate sa atace nervii din zona abdominala, dupa 2-3 zile de durere de burta aparand si primele bubite si iritatii.

Este bine sa fie prescrise pastile antivirale cat mai repede cu putinta, caci astfel problema trece mult mai rapid.

Crampe dupa ce bei cafea: posibila cauza - cafeina

Cafeina functioneaza ca un stimulent pentru organism, crescand viteza cu care bate inima, fluxul sanguin si temperatura corpului. Tot ea face clonul sa se contracte si relaxeze mai rapid, astfel incat mancarea se misca mai repede prin tractul digestiv. In plus, cafeina irita si tesutul protector al stomacului.

O durere constanta: posibila cauza - o infectie in gat

Infectiile cu streptococ sunt cele mai frecvente care apar la nivelul gatului, in special la copiii intre 5 si 15 ani. Desi durerea in gat nu este acompaniata mereu si de durere de burta, intr-un studiu de la Universitatea din Michigan se arata ca 27% dintre cei 190 de pacienti examinati ce aveau dureri in gat aveau disconfort si la nivel abdominal.

Unele bacterii patrund in sistemul sanguin si duc la umflarea glandelor limfatice din abdomen. De obicei, o cura de antibiotice va rezolva aceasta problema.

Greata dupa mese: posibila cauza - angina

Cand este mentionata angina, toata lumea se gandeste la durerea de piept, cauzata de o restrictionare a aprovizionarii inimii cu sange. Dar acest blocaj poate sa aiba loc si la arterele din zona abdomenului. Lipsa sangelui suficient duce la greata, durere si ameteala, intestinele lucrand mai intens dupa masa, pentru a digera hrana. Poate sa fie nevoie de o operatie pentru deblocarea vaselor de sange.

Intestin iritat: posibila cauza - stresul

Stresul este unul dintre factorii care poate duce la iritarea severa a intestinelor si stomacului. In cazul persoanelor sensibile, chiar si o cearta in trafic le poate afecta, ca sa nu mai vorbim de o zi grea la serviciu.

Ore intregi de disconfort: posibila cauza - migrena a stomacului

Suna bizar, dar migrena abdominala afecteaza in jur de 4% dintre persoanele tinere, putand aparea si la adulti. Aceste atacuri sunt cauzate de vase de sange inflamate, crizele putand aparea o data sau de doua ori pe luna.

De obicei problema este mostenita din familie, copiii fiind cei care sufera mai des de ea, din cauza ca sunt mai sensibili la stres si factori alimentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#durere burta cauze, #disconfort stomac cauze, #durere burta boli, #cauza dureri burta , #durere