Cel mai puternic calmant e o planta amazoniana - va fi folosita la dentist

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 15:51
6242 citiri
Cel mai puternic calmant e o planta amazoniana - va fi folosita la dentist

O planta care creste in regiunea Amazonului pare sa fie cel mai puternic calmant din lume. Despre existenta acesteia putini stiau, fiind folosita ca remediu de un trib peruvian. Recent, insa, a fost creat un gel pe baza acesteia, care urmeaza sa intre pe piata in doi ani.

Planta Achmella oleracea este atat de puternica incat poate fi folosita si in loc de anestezic, relateaza Daily Mail. In plus, e mai eficienta decat multe dintre calmantele aflate pe piata.

Pentru ca nu are efecte secundare, poate fi administrata si copiilor carora le cresc dintii, scutind astfel mamele de multe nopti de nesomn.

Antropologul Francoise Barbira Freedman, de la Universitatea Cambridge, a aflat despre aceasta planta in urma cu 30 de ani, cand locuia impreuna cu tribul de samani din Peru. In acea perioada suferea de dureri groaznice de dinti, atunci aparandu-i o masea de minte. I-a fost dat acest remediu de membrii tribului, durerea trecand imediat.

Peste ani, reintoarsa la universitate, a trecut aceasta planta intr-un catalog al remediilor din diferite zone ale lumii. Asa a ajuns planta sa fie testata in Marea Britanie, bucurandu-se de un succes neasteptat.

Folosind extract din planta, s-a creat un gel ce blocheaza receptorii durerii care se gasesc in terminatiile nervoase. Pentru ca produsul este inca in teste, va mai adura aproximativ 2 ani pana ce va ajunge pe piata.

Deocamdata s-a aratat extrem de eficient la extractiile dentare, prezentand avantajul ca anestezicul astfel creat are efecte de mai lunga durata decat produsele traditionale.

Gelul pare sa aiba un viitor stralucitor mai ales in cabinetul medicilor stomatologi, dar si in cazul celor care sufera de sindromul colonului iritabil, iar Freedman, care a pus bazele unei companii care sa scoata pe piata produsul, a anuntat ca va imparti cu comunitatea Keshwa Lamas toate castigurile banesti.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#planta Amazon calmant, #planta anestezic trib Peru, #Achmella oleracea efecte calmante, #gel anestezic dentist , #durere