Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Factori-surpriza care declanseaza durerile de cap

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 09:59
4865 citiri
Factori-surpriza care declanseaza durerile de cap
Foto: care2.com

Durerile de cap pot fi declansate de mai multi factori, multi dintre acestia fiind mai putin obisnuiti.

Iata cativa dintre acestia, relevati de care2.com.

Relaxarea

Persoanele care sunt prea relaxate pot avea dureri de cap. La fel se poate intampla si celor care au o saptamana stresanta si se relaxeaza in weekend deoarece nivelul hormonilor de stres scade mult.

Acest lucru duce la eliberarea unor neurotransmitatori care trimit semnale vaselor de sange, acestea dilatandu-se si contractandu-se in mod repetat, ceea ce duce la aparitia durerii de cap.

Telefonul mobil

Luminozitatea ecranului telefonului tau poate duce la aparitia durerilor de cap. Ea activeaza retina si nervii din spatele ochiului, ceea ce poate provoca incordarea lor si aparitia durerii de cap. Acelasi lucru se intampla si daca lucrezi mult la calculator.

Certurile

Furia poate da si ea nastere durerii de cap. Ea duce la incordarea muschilor din spatele capului si gatului.

Atunci cand esti anxios respiri mai putin, iar cantitatea mai mica de oxigen duce la contractarea vaselor de sange. Cand esti furios ar fi bine sa tragi adanc aer in piept, ceea ce ajuta la eliberarea tensiunii.

Deshidratarea

Specialistii sustin ca persoanele care nu beau destula apa pot avea dureri de cap. Acest lucru este cauzat de ingustarea vaselor de sange din creier, ceea ce reduce vascularizarea creierului si oxigenarea lui.

Senzatia de sete este, de fapt, modul in care corpul iti spune ca esti deja deshidratat si trebuie sa consumi apa.

Sexul

Durerea de cap poate fi provocata si de sex sau orgasm, in cazul unor oameni. Expertii nu stiu cum are loc acest proces in mod exact, insa ei cred ca el este cauzat de contractia muschilor capului si gatului, acest proces petrecandu-se in timpul sexului.

Un alt motiv tine de cresterea tensiunii arteriale si a frecventei batailor inimii in timpul unui orgasm.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#dureri cap sex, #dureri cap cauze, #durere cap cauze, #migrena deshidratare , #durere