Trateaza naturist durerile reumatice

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 09:17
22063 citiri
Trateaza naturist durerile reumatice

Cercetarile au demonstrat ca starea vremii, presiunea atmosferica si umiditatea pot ameliora sau agrava suferintele provocate de reumatism.

Vremea deosebit de capricioasa din aceasta perioada pe care o traversam acum, in care presiunea este scazuta si umiditatea mare, dar si diferentele mari de temperatura de la zi la noapte, duc la agravarea durerilor reumatice.

Din pacate, durerile reumatice pot fi doar ameliorate si nicidecum vindicate, asa cum sustin cele mai multe companii farmaceutice. Pretul medicamentelor pentru aceasta boala creste, desi eficienta lor este, de cele mai multe ori, minima iar reactiile secundare sunt dintre cele mai nocive pentru organism. De aceea, din ce in ce mai multi suferinzi renunta la medicamente si apeleaza la leacuri naturiste.

Cel mai cunoscut leac naturist in lupta cu durerile reumatice este varza cruda. Specialistii au constatat ca varza are proprietatea de a reduce inflamatiile si durerile reumatice. Pentru ameliorarea durerilor reumatismale, sunt recomandate cataplasmele cu foi de varza. Dupa ce se trece cu un sucitor peste foile de varza pentru a-i netezi nervurile proeminente, varza se aplica direct pe locul dureros si se fixeaza cu un bandaj. Se schimba de cateva ori pe zi.

In durerile reumatismale, cat si in cele provocate de guta, se recomanda, intern, sucul de varza, cate doua pahare pe zi, in cure de trei saptamani. Sucul de varza are efecte tonice, antiinflamatoare, purificatoare. Pentru ca deblocheaza tranzitul intestinal, sucul de varza se recomanda si persoanelor care au probleme cu digestia.

Cataplasmele cu cartofi cruzi, taiati felii ori dati prin razatoare, aplicate local, pot avea efecte benefice. Astfel, calmeaza durerile de cap si reumatice, arsurile, durerile in piept si gat, calmeaza tusea.

Scoarta de salcie nu este altceva decat aspirina naturala. De mii de ani, salcia este folosita pentru alungarea durerilor de tot felul. Are efecte tonice, antiseptice si antiinflamatoare, sedative, astringente si antireumatismale. Ca leac impotriva racelii, gripei cat si a durerilor de oase se prepara o infuzie din 200 de ml de apa clocotita, care se toarna peste doua lingurite de planta uscata si maruntita. Lichidul se bea, cate 2-3 linguri, pe parcursul unei zile.

Pedicuta, o planta prea putin cunoscuta si folosita la noi, se recomanda in tratarea durerilor reumatice si a carceilor care, de regula, se manifesta noaptea, prin contractarea muschilor si dureri foarte mari.

Ceaiul de pedicuta nu se fierbe niciodata. Se pune o lingurita de planta intr-o cana de apa fiarta, se lasa cinci minute la infuzat, se strecoara si se bea incet, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10-15 minute, de preferinta neindulcit. Se bea numai un singur ceai pe zi, nu mai mult.

Pentru calmarea durerilor reumatice ori a durerilor de sale, se poate face o pernuta umpluta cu pedicuta care, in caz de durere, se aplica pe locul dureros. Se recomanda ca planta sa fie inlocuita cu o alta mai proaspata macar o data pe an. Pernuta poate fi scoasa afara, la aerisit, dar numai la umbra.

Si nu sta numai in casa. Iesi si te plimba, fa miscare. Mergi intr-un parc, mergi in piata, nu sa cumperi, dar sa privesti si sa simti aroma verde a primelor plante iesite din mustul zapazii, sau opreste-te la gardul unei scoli si priveste-i pe copiii care se joaca, nepasandu-le lor de capriciile vremii.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#varza calitati terapeutice, #dureri reumatism tratament naturist , #durere