Ziare.com

Fertilitatea barbatilor, in pericol din cauza burgerilor

de Iarina Dumitrescu
Duminica, 14 Iunie 2009, ora 23:15

   

Fertilitatea barbatilor, in pericol din cauza burgerilor
Barbatii care au o dieta bazata pe produse de fast-food care abunda in carne au toate sansele sa ramana fara urmasi, arata un studiu recent.

In cadrul unei cercetari care s-a intins pe durata a patru ani, timp in care 61 de barbati au fost monitorizati, s-a descoperit ca lichidul seminal al barbatilor care consumau regulat produse de fast-food era de calitate inferioara, fiind inferior si din punct de vedere cantitativ comparativ cu al celor care urmau o dieta bogata in fructe si legume.

Concret, spermatozoizii celor ahtiati dupa burgeri, spre exemplu, erau mai putini si mai inceti, dupa cum relateaza The Sun.

Studiul a concluzionat ca o dieta bogata in antioxidanti garanteaza o fertilitatea crescuta in cazul barbatilor.

In prezent, profesorul Jaime Mendiola, care a efectuat studiul in doua clinici de fertilitate din Spania, incearca sa determine daca exista vreo diferenta intre calitatea lichidului seminal a barbatilor care obtin antioxidantii din hrana si cei care isi iau antioxidantii din pastile.

Si antidepresivele risca sa lase barbatii infertili

Nici antidepresivele nu lasa nealterat lichidul seminal, scazandu-i calitatea si putand aduce, in cazuri extreme, infertilitatea, relateaza Chicago Tribune.

Conform unui alt studiu, realizat de aceasta data la New York, jumatate dintre barbatii care iau antidepresive au de suferit cand vine vorba de fertilitate, de pa urma medicamentelor (Seroxat, Paxil etc.).

Fumatul, alcoolul, caldura si steroizii afecteaza calitatea spermei

Studiul a fost realizat pe un esantion de 35 de barbati sanatosi din punct de vedere fizic, pe o perioada de cinci saptamani. S-a dovedit ca in timpul tratamentului, jumatate dintre ei isi pierdusera aproape complet posibilitatea de a concepe.

Lichidul seminal mai are de suferit si de pe urma fumatului, alcoolului, caldurii, steroizilor, abuzului de droguri, a bolilor sexuale dar si a expunerii la unle substante din mediul inconjurator.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2202 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor