Sandvisul cu surprize - stii ce contine mancarea procesata?

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 12:07
4955 citiri
Sandvisul cu surprize - stii ce contine mancarea procesata?
Foto: wikipedia

Daca in alimentatia ta incluzi alimente procesate, din comert, este destul de probabil sa consumi si ingrediente pe care nu ti le-ai fi dorit. Dupa ce le vei afla, apetitul tau pentru astfel de alimente garantat va scadea.

Conform TruTV, iata cateva ingrediente care sigur nu stimuleaza apetitul culinar si care pot fi gasite in diverse produse comercializate.

1. Ingrasamant in sandvisul cumparat

Unele lanturi de restaurante folosesc sulfat de amoniu (un ingrasamant chimic) pentru chiflele din care fac sandvisurile, aceasta substanta stimuland drojdia din aluat.

2. Salata cu o substanta din antigel

Propilen glicerol este o substanta care se gaseste in antigel si in lubrifiantii sexuali, care poate cauza iritatii la nivelul pielii si ochilor. Mai multe restaurante de tip fast-food o utilizeaza insa ca ingredient la salatele semi-preparate, pentru a pastra legumele cat mai crocante.

3. Sos de salata cu o substanta din vopsele

Este vorba tot de salatele care sunt preparate in multe restaurante fast-food. Dioxidul de titan este o substanta gasita in diverse vopsele si in cremele care ofera protectie solara, dar si in unele sosuri pentru salate (sau dressing-uri).

4. Glicerina in iaurt

Iaurtul este un aliment foarte bun in principiu, care te poate ajuta sa-ti mentii atat silueta, cat si sanatatea. Unele firme folosesc insa la prepararea acestuia ingrediente ca acid stearic si glicerina. Cel mai indicat ar fi sa consumi iaurt facut in casa sau sa citesti atent lista de ingrediente.

5. Chifle cu o substanta folosita la talpile pantofilor sport

Tot unele restaurante de tip fast-food utilizeaza azodicarbonamida la prepararea chiflelor, aceasta fiind o substanta chimica folosita la realizarea covoraselor pentru yoga sau la talpile pantofilor sport.

In plus, unele preparate de fast-food contin si peste 70 de ingrediente, unele dintre acesea fiind interzise ca aditivi alimentari in Europa.

6. Hamburgeri cu amoniac

Carnea folosita de anumite fast-food-uri este tratata cu amoniac inainte de a fi gatita, pentru a o "curata" de eventuali agenti patogeni ca E.coli sau salmonella. Amoniacul este folosit de regula la curatarea aparatelor de bucatarie, cum ar fi cuptoarele, sau a podelelor. Acelasi amoniac poate fi insa otravitor.

7. Grasime de vita in cremele de la prajituri

Anumite prajituri din comert sunt facute cu numeroase ingrediente (cele mai multe au peste 35), pentru a rezista cel putin o luna pe rafturi. Iar cremele lor, spre deosebire de cele facute in casa, contin grasime de vita si/sau vegetala, in loc de produse lactate. Nu sunt ingrediente daunatoare (daca grasimea vegetala nu este hidrogenata), dar, pentru multi, cel mai probabil nu sunt apetisante.

8. Paine cu L-cisteina

L-cisteina este un ingredient natural, folosit la multe tipuri de paine, numai ca este extras din par si pene.

9. Orez cu o substanta folosita in adezivi

Dimetilpolisiloxanul este o substanta transparenta, prin care sunt trecute anumite tipuri de orez, si care este utilizata si la realizarea adezivilor sau a calafatului.

10. Bomboane cu selac

Selacul este o rasina (fie naturala - de origine animala, fie sintetica), folosita la realizarea lacurilor pentru mobila, dar care este utilizata si la prepararea unor bomboane, pentru a le da un luciu mai imbietor.

De asemenea, selacul este utilizat si la "imbracarea" unor medicamente, pentru ca acestea sa poata fi inghitite mai usor.

#ingrediente dezgustatoare, #ingrediente neapetisante, #ingrediente daunatoare fast food, #ingrediente periculoasa mancare procesata, #ingrediente mancare fast food , #fast food
Comentarii
Poza deniutz333
deniutz333
rank 2
dar o proba de apa potabila ?