Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fibrele si silueta

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 08:03
3785 citiri
Fibrele si silueta

Trebuie sa iubesti fibrele atunci cand vine vorba de alimentatie, caci ele te ajuta sa-ti mentii o buna sanatate a sistemului digestiv, sa tii la departare bolile cardiovasculare, dar si sa reusesti sa porti mereu aceeasi marime la pantaloni, eventual pe cea de la 20 de ani.

Iata cum poti creste cantitatea de fibre ingerate intr-o zi, potrivit Huffington Post:

La micul dejun: in loc de o cana cu suc de portocale, care are 112 calorii si 0,5 fibre, alege o portocala mare, care contine 86 de calorii si 4 grame de fibre. Mancand fructele cu coaja, atunci cand se poate, faci un mare serviciu sistemului digestiv.

Pentru o gustare sanatoasa: in loc de o banana, care are 105 calorii si 3 fibre, alege o ceasca de zmeura, cu 64 de calorii si 8 grame de fibre. Astfel, vei castiga 5 grame de fibre. Ele contin acid elagic, un compus cu proprietati anticancerigene.

La pranz: in loc de o portie de orez, care ar avea 121 de calorii si doar 0,3 fibre pe portie, opteaza pentru o portie de fasole, care iti ofera 114 calorii si 7,5 grame de fibre. Ele au si proteine, un alt nutrient care iti confera o senzatie de satietate.

O alta gustare: in loc de obisnuitii covrigei pe care te-ai invatat sa ii rontai mereu, care au cam 110 calorii si 1 gram de fibre, mai bine consuma 12 morcovi micuti si 2 linguri de naut atunci cand ti se face foame intre mese. Vei beneficia de betacaroten, care este un antioxidant puternic si este si precursorul formei active a vitaminei A, un nutrient care iti pastreaza sistemul imunitar in forma maxima.

La cina: daca iti este pofta de paste, in loc de unele albe, gatite cu sos rosu, care ti-ar aduce 212 calorii si 2 grame de fibre pe o portie, alege paste integrale, pe care sa le amesteci cu legume, astfel incat sa beneficiezi de 174 de calorii si 4 grame de fibre. Astfel, vei avea parte si de magneziu, un nutrient foarte bun pentru functionarea corecta a metabolismului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#fibre beneficii sanatate, #fibre alimente, #importanta fibre, #fibre slabit, #fibre silueta , #fibre