10 exercitii fizice bune si pentru cei care au dureri

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 07:00
9157 citiri
10 exercitii fizice bune si pentru cei care au dureri

In general, daca ai o durere, mai ales cronica, ai tendinta de a sari peste exercitiile fizice.

Insa ce nu stii probabil este faptul ca, desi nu sunt usor de practicat atunci cand ceva te deranjeaza, exercitiile fizice pot sa reduca intensitatea durerii si sa aduca o imbunatatire a calitatii vietii.

Cum? In timp, te ajuta sa ai o flexibilitate mai buna in miscarile de care ai nevoie pentru activitatile de zi cu zi.

Iata zece tipuri de exercitii care pot fi facute si de catre cei care au dureri, conform Health.com, indicat fiind totusi sa ceri si sfatul unui fizioterapeut.

1. Mersul pe jos

Acesta reprezinta o alegere buna ca modalitate de miscare mai ales pentru ca poate fi practicat aproape oriunde si oricand (la mall, pe strada, etc. si in orice anotimp).

2. Inotul

Este ideal pentru persoanele care au osteoartrita si pentru cele care au orice afectiune legata de incheieturi deoarece sfideaza gravitatea astfel ca orice impact neplacut ori dureros asupra incheieturilor, posibil in alte forme de miscare, este evitat in timpul inotului.

3. Yoga

Tehnicile de respiratie din yoga pot fi la fel de eficiente ca si efortul fizic sau stretchingul (intinderile) in a alina o durere cronica. Insa yoga presupune si miscari solicitante pentru coloana vertebrala si unele incheieturi, astfel ca exista si riscul unor vatamari. De aceea este esential sa nu faci decat ce simti ca iti permite corpul, fara sa fortezi.

Dincolo de aceasta restrictie, yoga poate fi benefica insa inclusiv pentru cei care stau la pat, tocmai prin acele tehnici de respiratie si prin concentrarea asupra diverselor parti ale corpului.

4. Tai chi

Aceasta arta martiala originara din China, care a inceput sa prinda teren si la noi de cativa ani, este o modalitate potrivita de miscare atat pentru tineri, cat si pentru cei mai in varsta. Tai chi implica atat trupul cat si mintea, ca si yoga, iar un studiu realizat in Marea Britanie a relevat faptul ca doua antrenamente de tai chi pe saptamana reduc durerea, oboseala si senzatia de intepenire la pacientii care sufera de fibromialgie.

Tai chi ajuta de asemenea la marirea capacitatii de rezistenta, a fortei si a capacitatii de mentinere a echilibrului.

5. Pilates

Acest tip de exercitii din ce in ce mai popular este foarte bun pentru persoanele care au dureri de spate si pentru cele care sufera de fibromialgie. Un studiu realizat in 2009 a aratat ca Pilates amelioreaza durerea mai mult decat exercitiile de relaxare si de stretching (intindere).

Insa pentru practicarea acestora este nevoie, cel putin pentru inceput, de un instructor sau de indicatiile dintr-un manual.

6. Stretchingul

Si aceste exercitii, care imbunatatesc flexibilitatea, pot fi facute aproape oriunde, fiind foarte bune mai ales pentru cei care petrec mult timp stand pe scaun.

7. Ridicarile de greutati

Indeosebi persoanele care sufera de artrita obtin mai multe beneficii de pe urma acestor exercitii fizice care intaresc articulatiile si care amelioreaza o parte din durere sau disconfort. Cele mai indicate greutati sunt cele de 2,5-5 kilograme.

8. Activitatea sexuala

Pare amuzant, dar activitatea sexuala chiar poate fi luata in considerare si ca o forma de efort fizic, avand inclusiv efectul de a ameliora durerile.

9. Golful

Acesta aduce cam aceleasi beneficii organismului ca si mersul pe jos, dar poate fi unul dintre cele mai neindicate sporturi pentru mijloc (mai ales daca ai probleme in acest sens).

10. Exercitiile aerobice

Aceste activitati, care includ si alergatul pe banda sau exercitiile pe o bicicleta stationara, ajuta in special la functionarea mai buna a inimii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#exercitii pentru dureri, #exercitii fizice dureri, #activitati fizice dureri, #ameliorare dureri miscare, #pitales, #Yoga, #Tai Chi , #fitness